mobilis interaktív élményközpont

2023

A Széchenyi István Egyetem számára kiemelten fontos a mérnöki szakterületek élményszerű bemutatása, a témához illeszkedő természettudományos tartalmakkal. A mérnöki életpályák, a multinacionális és kis- és középvállalti munkakörnyezet bemutatása egy-egy gyakorló szakember által. A diákok orientálása a SZE szakirányú képzései és a mérnöki pályák felé.

A témanap során a pályaválasztás előtt álló diákoknak lehetőségük nyílik egy adott szakterületről érkező - kis-és középvállalatnál vagy multinacionális cégnél dolgozó - mérnökkel segítő kérdéseken keresztül beszélgetni, a Széchenyi István Egyetem képzéséről/felvételi rendszeréről tájékozódni és az adott témanapon érintett szakterülethez kapcsolódó természettudományos jelenséget megismerni, kísérletet kipróbálni vagy egy kísérleti eszközt alkotni, méréseket végezni.

Jelentkezés feltételei:

- Győr-Moson-Sopron vagy Komárom-Esztergom vármegyei intézmény,
- 10-12. osztályosok részére
- ajánljuk mérnöki szakmák iránt érdeklődő, reál beállítottságú, matek, digitális kultúra, fizika, fakultációra járó diákoknak.

Választható témák:

I. Dróntechnológia - BETELT
Bemutatkozik az egyetem Digiális Fejlesztési Központja: dróntechnológia és drónrendszerek, ipari-, egyetemi szoftverfejlesztések, fókuszban a távközlési - és gépészmérnöki képzésekkel.
Időpont: 2023. október 20., 8:30-10:30

II. Rádiótechnológia, űrkutatás - BETELT
Villamosmérnök képzés, 5G/6G technológia, távközlés, rádiókommunikáció, rádiótechnológia. Mérnöki karrier a nők körében.
Mit csinál egy villamosmérnök, építőmérnök? Hogyan telik egy napjuk? Milyen projekteken dolgoznak, kikkel, milyen munkaformákban?
Időpont: 2023. november 16., 8:30-10:30

III. E-sport  - BETELT
Az egyetem járműipari kutatás-fejlesztési tevékenységei során új műszaki-, technológiai megoldásokon dolgoznak, segítve az autó-motorsport szakágait szélsőséges körülmények között, kiélezett versenyhelyzetben. Bemutatkozik az egyetem e-sport szakosztálya, a HUMDA és a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja.
Időpont: 2023. december 15., 8:30-10:30Hírek

2024/05/30

Vodafone Magyarország Alapítvány fókuszcsoportos kutatás

A Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából Sziva Dániel fókuszcsoportos kutatást végez a magyarországi középiskolai tanárok körében.
2024/05/10

Mérnöki iránytű - pályaorientáció másképp

Pályaorientációs programsorozatunkat a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben...
2024/05/06

MAÚT - LEGO építési pályázat

A Magyar Út- és Vasútügyi Társaság, a Széchenyi István Egyetem stratégiai partnere LEGO építési pályázatot hirdet.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés