9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.     +36 (96) 618-118, +36 (20) 296-8680     mobilis##kukac##mobilis-gyor.hu

Kereső

Nyelv

Kiskosár

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
Bezár
A termék sikeresen a kosárba került!
Gyengénlátó Változat

Kiemelt projektek

 „Kódolj, építs, fedezd fel!”

MobilITy, Győr digitális élményközpontja a Mobilisben

A MobilITy digitális élményközpont egy olyan kreatív hely, ahol alkothatsz, játszva tanulhatsz, felfedezheted és kipróbálhatod a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.

 

RÓLUNK

A digitális világ már teljesen áthatja életünket, és az előttünk álló pár évben fejlődése elképzelhetetlen módon fel fog gyorsulni. A munkaerőpiac elvárásai ezzel összhangban változnak és digitalizálódnak, valamint a hétköznapok során is egyre több okoseszköz vesz körül bennünket, amelyek megismerése és használata teljesen természetes velejárója lesz a jövőnek.

Azért, hogy lépést tudjunk tartani ezzel a rohamos fejlődéssel, a 21. századi képességek fejlesztése (együttműködés, tudásépítés, önszabályozás, valós problémák megoldása, algoritmikus gondolkodás) felé terelődik a hangsúly.

Célunk, hogy olyan ismereteket adjunk át, érdekes és közérthető foglalkozások keretében, amelyek az informatikával és az információs társadalommal kapcsolatosak, és elősegíthetik a pályaválasztást. A legújabb technológia felhasználásával lehetőséget biztosítunk az alkotásra, a digitális önképzésre, önálló gyakorlásra is.

Az érdeklődő látogatókat a rendkívül látványos és inspiráló Központunk két helyszínén, a demonstrációs térben és az alkotóműhelyben oktatóink és demonstrátoraink fogadják. A kiállítótérben testközelből tapasztalhatók meg a 3D nyomtatás, a kiterjesztett és virtuális világ lehetőségei, a robotika, az okosotthon eszközei, animációk készítése Bluebox Stúdióban, mobiltechnológia előnyei, a mesterséges intelligencia és a humanoidok. Az alkotóműhelyben biztosítjuk a megismert eszközökhöz kapcsolódó kiscsoportos foglalkozásokat, és folyamatosan törekszünk a változatos és mindig megújuló tematikák összeállítására.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Győr Digitális Élményközpontjában!

A Digitális Élményközpont házirendje elérhető itt.

Az ingyenes foglalkozások az Energiaügyi Minisztérium támogatásával valósulnak meg.


 

Make it Open egy széleskörű együttműködésen alapuló nemzetközi projekt, amely a nyitott iskola (open schooling), az alkotópedagógia (maker education) megközelítéseiből merít, hogy színt vigyen a természettudományos tantárgyak oktatásába.

A projekt célja, hogy az oktatási intézmények számára az eddigiektől eltérő megközelítést dolgozzon ki és valósítson meg az úgynevezett nyitott iskola (open schooling) módszerével.
Ennek keretében 16 db projektalapú, az iskolákban megvalósítható tananyag került kidolgozásra, amelyek témái a hulladékkezelés, a fizikai alapjelenségek megértésén át a környezet- és levegőszennyezésig terjednek. Az elsődlegesen a 8-15 éves korosztályba tartozó diákoknak tervezett anyagok 6-12 foglalkozásból állnak, az oktatókat lépésről lépésre végigvezetve a tananyagon. A tananyagok teljes tartalma szabadon változtatható, az egyedi iskolai igényekhez szabható módon adaptálhatók, a foglalkozások külön-külön is jól használhatók.

BŐVEBBEN>>>


 

 

WOMEN IN TECH - ZÖLD MÉRNÖKÖK A MOBILISBEN

Magyarországon az informatikai szektorban és a felsőoktatásban európai viszonylatban elenyésző a nők aránya. Ezen szeretne változtatni a Huawei Technologies, és arra ösztönözni a pályaválasztás előtt álló 16-19 éves fiatal női korosztályt, hogy informatikai vagy mérnökképzést válasszanak. A vállalat célja, hogy vonzóvá tegye az IT szakmákat, és segítse a fiatalokat a pályaorientációban. A Huawei ezért indította el a Women in Tech kezdeményezését. A programsorozat részeként az érdeklődők idén először négy helyszínen, Győrben, Kecskeméten, Budapesten és Oroszlányban egy hat alkalomból álló workshopon vehetnek részt, amely betekintést nyújt a gyakorlati mérnöki munkába, és az infokommunikációs cégek életébe. 

BŐVEBBEN>>>

 

Kutatók Éjszakája 2023. szeptember 29. 18:00 - 23:00

Slovakia Ring