mobilis interaktív élményközpont

Mobilis

Kapcsolat az ember és a természettudományok valamint a digitális technológiák világa között.
Közelebb hozzuk a természettudományok érdekességeit, interaktív eszközökkel mutatjuk meg a digitális világ rejtelmeit, játékos, közérthető formában, élményszerű alkotópedagógiai módszerekkel. A tudományok széles kapuját feltáró izgalmas kikapcsolódást ajánlunk családoknak, egyéni látogatóknak és felfedező turistáknak.

PEDAGÓGUSOKNAK

Kiegészítő oktatási lehetőséget keresel?
Az elméletet gyakorlati tapasztalatszerzéssel színesítenéd?
Szeretnéd a diákokat a pályaválasztásban segíteni?

Iskolai oktatást színesítő tematikus foglalkozásokat kínálunk alsó és felső tagozatos osztályoknak, iskolai csoportoknak elsődlegesen a természettudományos tantárgyakra és digitális kultúra tantárgyakra fókuszálva. Pályaválasztási témanapokkal, szakkörökkel segítjük a döntés előtt álló diákokat. Élménypedagógiai módszerekkel, kísérletközpontú foglalkozásokkal egészítjük ki és támogatjuk az iskolákban zajló munkát. Tapasztalati nevelés sajátélményre alapozva. A foglalkozásokon igyekszünk maximálisan teret adni a cselekvés általi, élményeken alapuló tanulási folyamatoknak: legyen ez a diákok által elsőként elvégzett kísérlet, egy 3D tervezett tárgyalkotási folyamat.

EGYETEMISTÁKNAK

Projekt-, vagy vizsgamunkádat készíted és szükséged lenne 3D nyomtatásra, lézervágásra, egy helyre, ahol nyugodtan alkothatsz?

Akkor vár a FabLab; szabadon alkothatsz a hagyományos technikák és a legmodernebb digitális eszközök (3D nyomtató, lézervágó, digitális varró-, hímző- és interlock gépek) ötvözésével. A Széchenyi István Egyetem hallgatói számára gyakorlatorientált tudásbővítő lehetőségeket biztosítunk. Digitális eszköz- és gépparkunk ingyenes használatával az egyetemi projektmunkákat segítjük.

CSALÁDOKNAK, EGYÉNI LÁTOGATÓKNAK

Érdekel a mesterséges intelligencia és a digitalizáció világa? Szeretnéd kipróbálni a LEGO programozást, robotok irányítását? Nálunk programozhatsz ArTeC LEGO és WeDo robot vagy Micro:bit-et. Készíthetsz animációs kisfilmet, de kipróbálhatod a padlórobotok irányítását is.

Szívesen megnéznéd, hogyan működik egy 3D nyomtató, vagy egy lézervágó? Digitális műhelyünkben kollégánk mentorálásával a digitális megmunkálás fortélyait lesheted el. Sőt! Készíthetsz is valamit emlékbe.

Kipróbálnátok a családdal egy igazi laborfoglalkozást, megnéznél egy látványos kísérleti bemutatót? Kívánságod teljesülhet! Látványos kísérleti bemutatóink a természettudományok érdekességeit szemléltetik. Elkalauzolunk a fagy birodalmába, vagy épp ellenkezőleg, tűztornádót forgatunk a bemutató térben, de az is előfordulhat, hogy az elektromosság rázza fel a kedélyeket. Laborszigeteinken pedig egyszerű, könnyen elvégezhető kísérletezéseket végzünk közösen.

Volt már rajtad VR szemüveg? Álmod a F1 dobogójának teteje? Ha a virtuális világ szerelmese vagy, a versenyautó szimulátor és a VR szemüveg teszi teljessé számodra a felfedezést, amellyel beléphetsz az elképzelhetetlenbe.

És ha még több kalandra vágysz!
Vezetett programjainkon kívül kiállítóterünkben több mint 50 interaktív játékot próbálhatsz ki, ami a fizika, a mozgás érdekességeit szemlélteti.
Okos Parkunk a szabad levegőn további játékokkal vár. Tudományos Játékboltunkban társasjátékozhattok is a családdal, barátokkal.

EZT MONDTÁK RÓLUNK, AKIK MÁR JÁRTAK NÁLUNK!


"Nagyon klassz hely! Informatív, szórakoztató és tényleg a gyerekek szintjén magyaráz el mindent. A 4.5 éves fiam totális extázisban volt végig. A kísérletek és a csillagaszati bemutató is érdekes volt, a munkatársak felkészültek, a hely tiszta, minden játék működik. 5*"

"Amellett, hogy érdekes, informatív és szórakoztató, nagyon kulturált hely. A játékboltos hölgyeknek külön köszönet a közös játékért."

"Excellent atmosphere and great customer care!"

"Gyerekekkel egy szìnvonalas, interaktìv program. Érdekes előadások!"
 

Hírek

2024/05/30

Vodafone Magyarország Alapítvány fókuszcsoportos kutatás

A Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából Sziva Dániel fókuszcsoportos kutatást végez a magyarországi középiskolai tanárok körében.
2024/05/10

Mérnöki iránytű - pályaorientáció másképp

Pályaorientációs programsorozatunkat a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben...
2024/05/06

MAÚT - LEGO építési pályázat

A Magyar Út- és Vasútügyi Társaság, a Széchenyi István Egyetem stratégiai partnere LEGO építési pályázatot hirdet.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés