Kiemelt programok

A tavalyi nagy sikerű premier után 2017. december 2-án második alkalommal rendezi meg a Mobilis a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny regionális fordulóját Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban.

A FIRST LEGO League jóval több, mint „csupán” egy robotverseny, a világszerte egységes szabályrendszerrel zajló nemzetközi versenysorozat az egyik legkomplexebb a hasonló programok közül. A küzdelmek során LEGO-robot építésben, programozásban, csapatmunka, illetve kutatási és kommunikációs feladatokban mérkőznek meg a 9-16 éves diákokból álló csapatok. Tehát, a programozási tudáson túl számos egyéb olyan készség, képesség meglétét teszteli a verseny, amely a jövőben roppant fontos lesz a versenyzők életében. Az évente változó témát középpontba állító verseny idei kihívásai a vízzel kapcsolatosak. A verseny leglátványosabb mozzanata ezúttal is az előre programozott robotok különleges párviadala lesz, a speciális terepasztalokon.

A Mobilis LEGO-mentorprogram alapító tagjának, a Nemak Győr Kft-nek köszönhetően 5 győri csapat – a Jedlik, a Lukács, a PÁGISZ, a Radnóti iskola csapata, valamint a Mobilis Bits – , míg az SMR Hungary Bt. támogatása révén a mosonmagyaróvári Bolyai iskola tud részt venni a versenyen. A verseny hivatalos oldalán további információk olvashatók a résztvevő csapatokról és a küzdelemsorozatról:
https://www.first-lego-league.org/en/fll/tournaments.html?s=FLL+2017%2F18&c=FLL+Gy%C3%B6r&m=21714536378080

A Mobilisben rendezendő regionális verseny idén is egyúttal különleges és szórakoztató közönségrendezvény lesz, az őszi-téli szezon kiemelkedő eseménye a Mobilisben. Számos olyan betétprogrammal várjuk látogatóinkat, amelyek játékos formában mutatják be a robotika izgalmait, különlegességeit.


Programok, események

2017/09/29

Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája az ország legjelentősebb tudománynépszerűsítő közönségrendezvénye. Ezen az estén az egyetemek, kutatóintézetek...
2017/10/27

HOLDFÉNY PARTI, EGY ÉJSZAKA A MOBILISBEN

Ismét a Mobilisben éjszakázhatsz! Az éjszaka rejtelmei, fényes jelenségek, kalandok várnak rád a Mobilisben!

Hírek

2017/09/18

Európai Mobilitási Hét Budapest 2017.

Az EURÓPAI MOBILITÁSI HETET minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. Ezen a héten az európai önkormányzatok fokozott...
2017/09/18

Mobilis a MobElitás rendezvényen

Az évente megrendezésre kerülő Európai Mobilitási Héthez idén már negyedik alkalommal csatlakozott Zalaegerszeg városa. A rendezvény...
2017/09/11

13 iskola, 300 természettudományos bérlet

Közös sajtótájékoztatót tartott a Mobilis, a KLIK és a Nemak Győr Kft. – 13 iskola kap összesen 300 db természettudományos iskolai bérletet.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés