Kiemelt programok

KÍSÉRLETBAZÁR 2017.

Kísérletbazár a régió legnagyobb tudománynépszerűsítő közönségrendezvénye. 2017- ben már negyedik alkalommal rendezi meg a Mobilis.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ 2017. április 21-én negyedik alkalommal rendezi meg a régió legnagyobb tudománynépszerűsítő közönségrendezvényét, a Kísérletbazárt. A tudományos élményközpont programján egyedülálló bemutatkozási lehetőséget nyújt kreatív, innovatív, kísérletező diákcsapatok és iskoláik ígéretes pedagógiai projektjei számára.

Időpont: 2017. április 21. péntek, 9:00-17:00
Helyszín: a Mobilis épületében (beltéren)
A csapatok feladatai:
a) A Szervezők minden csapatot felkérnek arra, hogy színpadon bemutatót tartsanak, amely lehet kísérleti bemutató, de akár olyan természettudományos szakmai tartalom is (pl. projekt bemutatása), amely az adott iskolához kapcsolódik. A bemutató paraméterei: legfeljebb 2 db kísérlet (ezek a standon zajló kísérletek színpadra fejlesztett változatai is lehetnek), legfeljebb 5 percben, illetve 5 perces időtartamú prezentáció. A kísérleteket csak diákok mutathatják be és csak ők szólalhatnak meg, ahol kiemelt szempont az érthető, látványos és humoros tudománynépszerűsítés.
b) Legalább 3, legfeljebb 5 db logikailag és tartalmilag összefüggő műszaki-természettudományos témájú kísérlet vagy kísérleti eszköz folyamatos, interaktív bemutatása a saját standon. A csapatok tevékenysége térben és időben párhuzamosan, folyamatosan zajlik, látogatói igényeknek megfelelő ismétléssel, a csapatonként kialakított standokon.
c) A Szervezők lehetőséget adnak arra, hogy a kísérőtanárok a színpadon tartsanak kísérleti bemutatót. A kísérletek időtartama itt nincs korláthoz kötve, de kiemelt szempont az érthető, látványos és humoros tudománynépszerűsítés. A bemutatók anyagát itt is kérjük előzetesen megküldeni.


Jelentkezési feltételek:
• a csapattagok 5-13. évfolyamos diákok lehetnek
• max. 3 fős csapatok, plusz legalább 1, legfeljebb 2 vezető tanárral
• a tevékenység és megjelenés rövid bemutatása (kötelező: szöveges leírásban max. 2000 leütés, max. 5 db fotó, max. 500 MB videó)
• a jelentkezési adatlap letölthető itt
• a jelentkezési adatlapot a keszthelyi.bernadett@mobilis-gyor.hu e-mail címre kell megküldeni 2017. március 10-ig.
• a bemutatók szakmai anyagát a keszthelyi.bernadett@mobilis-gyor.hu e-mail címre várjuk, nagyobb terjedelmű mellékleteket felhő alapú megosztással (pl. googledrive, dropbox, onedrive) jutassák el hozzánk. A szakmai anyag beérkezésének határideje: 2017. március 20.
Információ a rendezvénnyel kapcsolatban:
• szakmai kérdésekben Molnár Milán (molnar.milan@mobilis-gyor.hu, +3620-355-92-48)


• rendezvényszervezéssel, lebonyolítással kapcsolatos kérdésekben Keszthelyi Bernadett (keszthelyi.bernadett@mobilis-gyor.hu, +3620-250-86-00)

A rendezvény részletes felhívása itt olvasható!

Kísérő programként egy közös, humoros-tudományos barkácsolást tervezünk LÁNCREAKCIÓ címmel.

Részletes felhívás itt olvasható!
A rendezvényen való részvételt nézőként általános iskolai csoportok számára is kifejezetten ajánljuk, hiszen a szórakoztató programokon túl arra is lehetőséget nyújt, hogy megismerkedjenek a régió középiskoláinak képzési kínálatával, természettudományos projektjeivel. A pályaorientációs csúcsrendezvény ingyenesen látogatható!

Programok, események

2017/08/27

Nyárzáró a Mobilisben

A Mobilis a nyár utolsó hétvégéjén szeretne a látogatóknak ízelítőt adni az évad kiemelkedő attrakcióiból.

Hírek

2017/07/06

Rendkívüli zárvatartás!

Rendkívüli zárvatartás a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban 2017.06.28-2017.08.04.
2017/07/06

Egy hétig a gyerekeké volt az Egyetem

Örömmel számolunk be arról, hogy az I. Győri Gyerekegyetem minden várakozásunkat felülmúlva óriási siker volt! Mind a szülők, mind a...

2017/06/08

Pályaorientációs témanapok a Mobilisben

A gépészmérnöki és a villamosmérnöki pályákat bemutató, interaktív élménynapot szervezett a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ,...

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés