Kiemelt programok

A tavalyi nagy sikerű premier után 2017. december 2-án második alkalommal rendezi meg a Mobilis a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny regionális fordulóját Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban.

A FIRST LEGO League jóval több, mint „csupán” egy robotverseny, a világszerte egységes szabályrendszerrel zajló nemzetközi versenysorozat az egyik legkomplexebb a hasonló programok közül. A küzdelmek során LEGO-robot építésben, programozásban, csapatmunka, illetve kutatási és kommunikációs feladatokban mérkőznek meg a 9-16 éves diákokból álló csapatok. Tehát, a programozási tudáson túl számos egyéb olyan készség, képesség meglétét teszteli a verseny, amely a jövőben roppant fontos lesz a versenyzők életében. Az évente változó témát középpontba állító verseny idei kihívásai a vízzel kapcsolatosak. A verseny leglátványosabb mozzanata ezúttal is az előre programozott robotok különleges párviadala lesz, a speciális terepasztalokon.

A Mobilis LEGO-mentorprogram alapító tagjának, a Nemak Győr Kft-nek köszönhetően idén már 8 győri csapat – Apor, Jedlik, Kölcsey, Lukács, PÁGISZ, Péterfy és Radnóti iskola csapata, valamint a Mobilis Bits – , míg az SMR Hungary Bt. támogatása révén a mosonmagyaróvári Bolyai iskola tud részt venni a versenyen. A mezőny – elsőként a magyarországi versenyhelyszínek közül – már szeptemberben teljessé vált, így 14 lelkes és tehetséges robotépítő csapatot üdvözölhetünk a Mobilisben!

A verseny hivatalos oldalán további információk olvashatók a résztvevő csapatokról és a küzdelemsorozatról:

https://www.first-lego-league.org/en/fll/tournaments.html?s=FLL+2017%2F18&c=FLL+Gy%C3%B6r&m=21714536378080

A Mobilisben rendezendő regionális verseny idén is egyúttal különleges és szórakoztató közönségrendezvény lesz, az őszi-téli szezon kiemelkedő eseménye a Mobilisben. Számos olyan betétprogrammal várjuk látogatóinkat, amelyek játékos formában mutatják be a robotika, szenzortechnika, informatika, virtuális valóság technológia izgalmait, különlegességeit.


Programok, események

2017/12/02

Nemak - Mobilis robotverseny - FLL Győr regionális forduló 2017.

A tavalyi nagy sikerű premier után 2017. december 2-án második alkalommal rendezi meg a Mobilis a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és...

Hírek

2017/11/13

Tudás Expó a Mobilisben

Az előző év sikerei után, idén is megrendezésre került a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban a győri TUDÁS Expó, ahol 20...
2017/11/09

Regionális Állásbörze és Felkészítő nap

2017. április 11-én került megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Állásbörze a Széchenyi István Egyetemen.
2017/10/30

TechTogether 2017.

2017. október 18-20. között a Hungexpon rendezték a TechTogethert, a jövő legtehetségesebb járműves mérnökhallgatóinak meghívásos csapatversenyét.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés