mobilis interaktív élményközpont

Pályaorientációs mérnöki témanap

Széchenyi István Egyetem számára kiemelten fontos a mérnöki szakterületek élményszerű bemutatása, a témához illeszkedő természettudományos tartalmakkal. A mérnöki életpályák, a multinacionális és kis- és középvállalti munkakörnyezet bemutatása egy-egy gyakorló szakember által. A diákok orientálása a SZE szakirányú képzései és a mérnöki pályák felé.

A témanap során a pályaválasztás előtt álló diákoknak lehetőségük nyílik egy adott szakterületről érkező - kis-és középvállalatnál vagy multinacionális cégnél dolgozó - mérnökkel segítő kérdéseken keresztül beszélgetni, a Széchenyi István Egyetem képzéséről/felvételi rendszeréről tájékozódni és az adott témanapon érintett szakterülethez kapcsolódó természettudományos jelenséget megismerni, kísérletet kipróbálni vagy egy kísérleti eszközt alkotni, méréseket végezni.

Jelentkezés feltételei:

- Győr-Moson-Sopron vagy Komárom-Esztergom vármegyei intézmény,
- 10-12. osztályosok részére
- ajánljuk mérnöki szakmák iránt érdeklődő, reál beállítottságú, matek, digitális kultúra, fizika, fakultációra járó diákoknak.

Választható témák:

I. Önvezető járművek BETELT!
Napjaink egyik legizgalmasabb témája az önvezető járműirányítási rendszerek fejlesztése, az elektromobilitás megteremtése. A programon résztvevők megismerhetik az önvezető járművekhez kapcsolódó műszaki és informatikai kihívásokat, olyan szakemberek lesznek vendégeink, akik a modern technológiák fejlesztéséért tesznek nap mint nap. A Széchenyi István Egyetem kiemelt kutatási területei közé tartoznak az autonóm rendszerek és a mesterséges intelligencia. Ismerd meg a fejlesztőmérnökök munkáját, mindennapját!
Időpont: 2024. január 19. (péntek), 8:30-10:30

II. A robotika hatalma: Intelligens rendszerek a mérnöki gyakorlatban BETELT!
A témanap során felfedezzük, hogyan formálja és gazdagítja a robotika és az intelligens rendszerek az ipari és mérnöki gyakorlatot a 21. században. A témanapon vendégeink a robotika összetett és izgalmas világába kalauzolnak.
Időpont: 2024. február 16. (péntek), 8:30-10:30 


III. Játékos mérnökség: A szoftver- és játékfejlesztés világa BETELT
Szereted a virtuális játékokat, szívesen foglalkoznál szoftverfejlesztéssel, de nem tudod, mit is kellene hozzá tanulni? A témanap során bepillantunk a kulisszákba, ahol a technológia és a kreativitás összefonódik. Hogyan dolgoznak a tervezők és mérnökök, hogyan zajlik a fejlesztés a háttérben? A szoftverfejlesztés világa személyes történetek, életutak tükrében.
Időpont: 2024.március 22. (péntek), 8:30-11:00

Kísérő pedagógus adatai

Név
Telefonszám
Email cím

Látogatói adatok

Intézmény neve
Település
Győr-Moson-Sopron vármegyei és Komárom-Esztergom vármegyei települések regisztrációit fogadjuk elsősorban.
Osztály 2023/24-es tanévben elvégzett
Figyelem! Elsősorban 10-11. osztályosoknak szóló program!
Résztvevők száma
Egy intézmény maximum 5 tanulójának biztosítjuk az ingyenes részvételt.
Időpont
Üzenet

Hírek

2024/03/04

A tavaszi szünetben és a márciusi hosszú hétvégéken a családoké és egyéni látogatóké a Mobilis

A tavaszi szünetben (március 28-tól) nyitva leszünk, szeretettel várjuk látogatóinkat programjainkra, egy üdítő tavaszi játékra, illetve...
2024/02/19

Kirándul az osztály

Gőzerővel készülünk a tavaszra, hogy minél több diáknak legyen felejthetetlen...
2024/02/01

Mérnöki témanap, középiskolából az egyetemre

Mérnöki Témanap pályaorientációs programsorozatunkat 2024-ben is a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben folytatódik.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés