mobilis interaktív élményközpont

Pályaorientációs Mérnöki Témanap

2023.11.07. 09:49
Pályaválasztó fiatalok utazása a mérnöki világba A jövő generációja számára kulcsfontosságú, hogy megismerjék a mérnöki szakma izgalmas és sokszínű világát. Ennek érdekében a Mobilis Interaktív Élményközpont 2017-ben indította útjára tematikus programját. 2023-tól a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben  szervezi a pályaorientációs mérnöki témanapokat, amelyek lehetőséget nyújtanak a diákoknak a mérnöki karrierlehetőségek felfedezésére. Ezek a programok izgalmas lehetőségeket kínálnak, segítenek megismerni a mérnöki pályát.

A diákok közvetlenül tapasztalhatják meg, milyen is egy mérnök élete. Lehetőségük nyílik, hogy valódi mérnökökkel beszéljenek, és tanácsot kérjenek a pályaválasztással, adott esetben akár az egyetemi képzéssel kapcsolatban, mérnöki workshopok-on, ahol különböző mérnöki területekkel ismerkedhetnek meg, ezzel is segítve, hogy megtalálják a saját érdeklődési területeiket és a hozzájuk passzoló mérnöki szakmát.

Idén olyan témákkal ismerkedhetnek, mint a dróntechnológia, az űrkutatás-távközlés, és az autósport világa. Az első témanapot október 20-án szervezték, amelyen az informatikai szakterületek, dróntechnológia álltak a fókuszban, hiszen a Széchenyi István Egyetem élenjáró szereplője a hazai drónkutatásnak és -fejlesztésnek. A témanapon Daliás Tibor, az egyetem Digitális Fejlesztési Központjának fejlesztőmérnöke, dr. Kovács Ákos és dr. Teschner Gergely egyetemi adjunktusok személyes élményeiken keresztül mutatták be szakmájuk mérföldköveit, a mérnöki pálya lehetőségeit.

A programsorozat együttműködő partnerei a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kara, Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar, Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, Digitális Fejlesztési Központ, valamint a HUMDA Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség, valamint a Széchenyi Egyetemi Csoport.

A pályaorientációs mérnöki témanapok kiemelkedő lehetőséget kínálnak a fiataloknak arra, hogy betekintést nyerjenek a mérnöki világ sokszínűségébe és izgalmaiba. Ezek az események hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a pályaválasztó fiatalok sikeresen megtalálják a saját helyüket a mérnöki szakmában, és hozzájáruljanak a technológia fejlődéséhez és az innovációhoz.


További témanapok és jelentkezés >>>

Széchenyi István Egyetem cikke >>>

 

Hírek

2024/04/25

A jövő mérnöknői, eSZEment lányok vetélkedője

A Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Élményközpont közös szervezésben...
2024/03/04

A tavaszi szünetben és a márciusi hosszú hétvégéken a családoké és egyéni látogatóké a Mobilis

A tavaszi szünetben (március 28-tól) nyitva leszünk, szeretettel várjuk látogatóinkat programjainkra, egy üdítő tavaszi játékra, illetve...
2024/02/19

Kirándul az osztály

Gőzerővel készülünk a tavaszra, hogy minél több diáknak legyen felejthetetlen...

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés