mobilis interaktív élményközpont

ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI WORKSHOP-OK TANÁROKNAK

2023.12.04. 15:02
Immár hagyomány, hogy az év vége felé közeledve a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola pedagógusai a Mobilisben töltenek egy napot, amely során elmerülünk az élménypedagógia színes világában.

De mi is az az élménypedagógia?  Mondhatjuk, hogy a tapasztalati nevelés egyik formája, amely során a résztvevő próbára teszi tudását, képességét, de ennél azért jóval összetettebb mindaz, amit élménypedagógiának nevezünk. Összetettebb és egyben színesebb is, hiszen az élménypedagógia a megtapasztaláson keresztül tanít – önmagunk és mások megismerésére, határainkra, képességeink felismerésére és használatára.

Ezt a felfedező utat egy kísérleti bemutatóval kezdtük. Látványos fizikai, kémiai jelenségeket demonstráló előadással kalandoztunk a természettudományok világában. A plenáris részt kiscsoportos workshop-ok követték három helyszínen. A karácsonyi ünnepre hangolódva az alkotóműhelyben - többféle technológiát megismerve (lézervágás, pirográf technika) - mindenki elkészíthetett egy díszt. A laborszigeteken interaktív kísérletezés zajlott az 5. osztályos természettudomány tantárgyhoz kapcsolódva.

A digitális élményközpontban a titkosírás évszázados múltját is érintve kódolással, micro:bit programozással ismerkedtek a résztvevők. A Caesar-kód digitális verziója is elkészült.

Örömmel fogadjuk a hozzánk forduló pedagógusokat. Minden találkozással igyekszünk valami újat mutatni a Mobilis repertoárjából, amely által a részvevő is újat tanulhat önmagáról, az őt körülvevő világról. A Gyakorló Iskola tanári kara immár törzsvendég a Mobilisben, ezek a találkozások pedig tovább erősítik azt a szoros együttműködést, amit az eltelt évek alatt építettünk.

Hírek

2024/04/29

Kísérletbazár

Nagy örömünkre immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg legnagyobb tudománynépszerűsítő...
2024/04/25

A jövő mérnöknői, eSZEment lányok vetélkedője

A Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Élményközpont közös szervezésben...
2024/03/04

A tavaszi szünetben és a márciusi hosszú hétvégéken a családoké és egyéni látogatóké a Mobilis

A tavaszi szünetben (március 28-tól) nyitva leszünk, szeretettel várjuk látogatóinkat programjainkra, egy üdítő tavaszi játékra, illetve...

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés