mobilis interaktív élményközpont

Hive társasjáték

A Hive egy ötletes, gyors iramú, absztrakt stratégiai játék 2 személy részére. Mindkét játékos egy-egy rovarhadat irányít azzal a céllal, hogy ellenfelének méhkirálynőjét körbezárja. A taktikai játék nyertese az, akinek okos stratégiát és jó helyzetfelismerést alkalmazva ez elsőként sikerül!

A rovarhadak minden eleme másféle módon tud lépni. A pókok, szöcskék, méhek, és egyéb ízeltlábúak alkotta alakulatunkkal az a feladat, hogy az ellenfél királynőjét bekerítsük és mozgásképtelenné tegyük. A taktikai játék nyertese az, akinek okos stratégiát és jó helyzetfelismerést alkalmazva ez elsőként sikerül.

A játékban mindkét játékos a saját hatszögletű kövekre festett ízeltlábúival száll harcba, hogy foglyul ejtse az ellenfél méhkirálynőjét, és közben próbálja megvédeni a sajátját. A játékosok felváltva raknak le rovarokat, ezek alkotják a kaptárt, ami folyamatosan mozog, és gyarapodik, de nagyon fontos, hogy mindig egységesnek kell maradnia, tehát senki nem léphet úgy, hogy kettészakadjon a játéktér. Amint valaki lehelyezte a királynőjét, utána már mozoghat is a lerakott figuráival.

A méhkirálynő ebből a szempontból nagyon hasonlít a sakk királyára, hiszen csak egyet lehet vele lépni egy fordulóban. A játék legmozgékonyabb figurája a hangya, amivel bárhova léphetünk a kaptár szélén. Vannak még pókok, amikkel csakis három lépést léphetünk egy körben, szöcskék, akikkel átugorhatunk a kaptár egyik sorának másik végére, és végül, de nem utolsó sorban a lassú, de erős szarvasbogár, aki egyet léphet, akár egy másik rovar hátára is, így mozgásképtelenné téve azt.

A doboz tartalma: 22 játékkő, 1 táska a kövek tárolásához

Játékosok száma: 2 fő

Cikkszám: TE10200013
  • 8-10 évesek
8 990 Ft
A termék előrendelhető, érdeklődjön telefonon!
Vissza

Kosár

Az Ön kosara üres.

Hírek

2023/12/01

Ajándékozzon élményt karácsonyra!

HungaryCard – Belföldi élmények az egész családnak egy éven át sok-sok kedvezménnyel!
2023/11/28

Ismét cipősdoboz akció a Mobilisben

A Mobilis Tudományos Játékbolt idén is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett „CIPŐSDOBOZ AKCIÓ”-hoz.
2023/11/07

Pályaorientációs Mérnöki Témanap

Pályaválasztó fiatalok utazása a mérnöki világba A jövő generációja számára kulcsfontosságú, hogy megismerjék a mérnöki szakma...

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés