9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.     +36 (96) 618-118, +36 (20) 296-8680     mobilis##kukac##mobilis-gyor.hu

Kereső

Nyelv

Kiskosár

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
Bezár
A termék sikeresen a kosárba került!
Gyengénlátó Változat

Sárvári diákvendégek a Mobilisben

A Make it Open nemzetközi projekt keretein belül a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola és a Tinódi Gimnázium diákjait fogadta a Mobilis november 18-án.

A Make it Open projekt fő célja, hogy gyakorlatiasabbá tegye a természettudományos tantárgyak oktatását, mindezt a való életből vett valós problémák megoldásán keresztül, bevonva a szülőket, a térségben lévő cégeket, kutatókat, civil szervezeteket. Az elsődlegesen a 9-15 éves korosztályba tartozó diákoknak kidolgozott tananyagokból a partneriskolák (9 intézmény) szabadon választhatnak - az egyedi iskolai igényekhez szabható módon adaptálhatók.

    

A Mobilis mint „mentor intézmény” szakmai segítséget nyújt az iskoláknak, hogy megvalósítsák a projekt foglalkozásait, eszköz-, és anyagbeszerzéshez ad támogatást, valamint ingyenes Mobilis-látogatásra fogadja a diákokat és pedagógusokat. A Sárvárról érkező csoportok az Energiakutatás valamint a Fizika mindenütt témakörökhöz kapcsolódóan kísérleti bemutatón vettek részt, majd megtekintették a kiállítást és szélturbinát építettek.

    

 

További információk a projektről:

ITT

https://openschoolingnavigator.eu/hu/

https://www.sarvaritinodi.hu/hu/370.html?article_id=2330

https://mobilis-gyor.hu/palyazatok-bemutatasa/872106-meke-it-open

Kutatók Éjszakája 2023. szeptember 29. 18:00 - 23:00

Slovakia Ring