9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.     +36 (96) 618-118, +36 (20) 296-8680     mobilis##kukac##mobilis-gyor.hu

Kereső

Nyelv

Kiskosár

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
Bezár
A termék sikeresen a kosárba került!
Gyengénlátó Változat

Pályaorientációs mérnöki témanap_2023

A Széchenyi István Egyetem számára kiemelten fontos a mérnöki szakterületek élményszerű bemutatása, a témához illeszkedő természettudományos tartalmakkal. A mérnöki életpályák, a multinacionális és kis- és középvállalti munkakörnyezet bemutatása egy-egy gyakorló szakember által. A diákok orientálása a SZE szakirányú képzései és a mérnöki pályák felé.

A témanap során a pályaválasztás előtt álló diákoknak lehetőségük nyílik egy adott szakterületről érkező - kis-és középvállalatnál vagy multinacionális cégnél dolgozó - mérnökkel segítő kérdéseken keresztül beszélgetni, a Széchenyi István Egyetem képzéséről/felvételi rendszeréről tájékozódni és az adott témanapon érintett szakterülethez kapcsolódó természettudományos jelenséget megismerni, kísérletet kipróbálni vagy egy kísérleti eszközt alkotni, méréseket végezni.

Jelentkezés feltételei:

- Győr-Moson-Sopron vagy Komárom-Esztergom vármegyei intézmény,
- 10-12. osztályosok részére
- ajánljuk mérnöki szakmák iránt érdeklődő, reál beállítottságú, matek, digitális kultúra, fizika, fakultációra járó diákoknak.

Választható témák:

I. Dróntechnológia - BETELT
Bemutatkozik az egyetem Digiális Fejlesztési Központja: dróntechnológia és drónrendszerek, ipari-, egyetemi szoftverfejlesztések, fókuszban a távközlési - és gépészmérnöki képzésekkel.
Időpont: 2023. október 20., 8:30-10:30

II. Rádiótechnológia, űrkutatás - BETELT
Villamosmérnök képzés, 5G/6G technológia, távközlés, rádiókommunikáció, rádiótechnológia. Mérnöki karrier a nők körében.
Mit csinál egy villamosmérnök, építőmérnök? Hogyan telik egy napjuk? Milyen projekteken dolgoznak, kikkel, milyen munkaformákban? 
Időpont: 2023. november 16., 8:30-10:30

III. E-sport
Az egyetem járműipari kutatás-fejlesztési tevékenységei során új műszaki-, technológiai megoldásokon dolgoznak, segítve az autó-motorsport szakágait szélsőséges körülmények között, kiélezett versenyhelyzetben. Bemutatkozik az egyetem e-sport szakosztálya, a HUMDA és a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja.
Időpont: 2023. december 15., 8:30-10:30

Jelentkezés ITT.

Slovakia Ring