9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.     +36 (96) 618-118, +36 (20) 296-8680     mobilis##kukac##mobilis-gyor.hu

Kereső

Nyelv

Kiskosár

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
Bezár
A termék sikeresen a kosárba került!
Gyengénlátó Változat

Képzelet játéka, vagy valóság?

MI mesterséges intelligencia a mindennapjainkban

A szombathelyi Agorában rendezett Robotok napján a Digi-lét kérdéseihez kapcsolódó előadást és bemutatót tartott a Mobilis november 24-én.

Beszélgessünk robotokkal! Mit látnak a világunkból a robotok? címmel tartott előadásokon számos érdekességre fény derült a minket szorosan körülvevő digitális világunkkal kapcsolatban. A programon résztvevő közép- és általános iskolás diákok és tanáraik, érdeklődők megismerkedhettek a robotok és a gépek által végzett nyelvi feldolgozás (NLP – Natural Language Processing) folyamatával, mintázat felismeréssel, tevékenységek detektálásával és a robotok mozgásával is.

        

A prezentációkból az is kiderült, miért nem kell tartanunk a sci-fikből ismert robotok támadásától, illetve hogy hogyan, milyen feladatok elvégzésével segíti a mesterséges intelligencia a mindennapi életünket akár egy okos otthon, vagy egészségügyi intézmény esetében. Az előadásokon elhangzottakat megerősítve játékokat és különböző robotokat (Sanbot Elf, Edbot, EZ-Robot, Fable, DJI Robomaster S1) próbálhattak ki a lelkes fiatalok. 

      

A program az ENARIS projekt keretein belül valósult meg, amelynek célja a mesterséges intelligencia megértésének támogatása és a téma technikai, gazdasági, közösségi és etikai vonatkozásait érintő széles körű tudatosítás.

ENARIS-ról bővebben: https://mobilis-gyor.hu/palyazatok-bemutatasa/athu161-enaris

Slovakia Ring