mobilis interaktív élményközpont

Women in Tech-Zöld mérnökök a Mobilisben

2022.10.24. 11:06
A győri Mobilis Interaktív Élményközpont elsőként indította el a Women in Tech országos programsorozatot.

A hat alkalomból álló workshop célja, hogy a pályaválasztás előtt álló diáklányok – játékos formában, élménypedagógiai módszerekkel – találkozzanak a mérnöki, informatikai szakmákkal és betekinthessenek az infokommunikációs cégek világába.

A Huawei Technologies támogatásával a résztvevők megismerhetik a folyamattervezést és -irányítást, a kihívást jelentő műszaki feladatokat, és a csapatban gondolkodást, amelyek révén közelebb kerülhetnek napjaink digitális mérnöki szerepeinek megértéséhez a többszörös díjnyertes Maker’s Red Box alkotópedagógiai tananyagával. A tanulóknak lehetőségük nyílik a Huawei pátyi gyárát is meglátogatni, hogy mélyebb bepillantást nyerjenek a csúcstechnológia előnyeibe; láthatják, hogyan segíti az 5G, az AR és a mesterséges intelligencia a hatékonyabb munkavégzést. A programsorozat decemberben zárul.

 

További hírek >>>

Hírek

2024/07/05

VII. Győri Gyerekegyetem élményei

Újra általános iskolás diákok váltották az egyetemi hallgatókat a Széchenyi István Egyetem előadótermeiben, kutató- és fejlesztőlaborjaiban.
2024/07/03

Győrkőcök a Mobilisben

A Mobilis Interaktív Élményközpont együttműködésben a Széchenyi István Egyetemmel idén is csatlakozik az ország legnagyobb...
2024/05/30

Vodafone Magyarország Alapítvány fókuszcsoportos kutatás

A Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából Sziva Dániel fókuszcsoportos kutatást végez a magyarországi középiskolai tanárok körében.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés