mobilis interaktív élményközpont

ÚJ DIGITÁLIS ALKOTÓMŰHELY ÁTADÁSÁRA KERÜLT SOR A MOBILISEN

2022.01.19. 11:05
Újabb attrakciókkal bővült a Széchenyi István Egyetem győri kampuszán működő Mobilis Interaktív Kiállítási Központ.

A Mobileum digitális alkotóműhely lehetőséget ad a látogatóknak, hogy maguk hozzanak létre működő alkotásokat. Az eszközparkban megtalálható többek között a 3D nyomtató, lézervágó, de a digitális hímző- és varrógépek is. A Mobilisben mostantól két professzionális versenyautó-szimulátor is kipróbálható.

A nagyközönségnek új élményeket, az általános és középiskolás diákoknak korszerű ismereteket, a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak pedig hatalmas segítséget jelent tanulmányaik gyakorlati alkalmazásához az a digitális alkotóműhely, amellyel a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ egy határon átnyúló, Interreg-projekt keretében gazdagodott.

„Az idén ünnepeljük a Mobilis fennállásának tizedik évfordulóját. Az első évtizedet a folyamatos fejlődés jellemezte, és bízunk benne, hogy a következő tíz év is hasonlóan mozgalmas lesz e falak között” – fogalmazott dr. Dőry Tibor, a kiállítási központ ügyvezetője. Hozzátette, a fiatalok jövőjét, a Széchenyi István Egyetem utánpótlását is alapvetően meghatározza, hogy a gyerekek milyen kreativitással, alkotóképességgel rendelkeznek, milyen kompetenciáik vannak. Fejlesztésükhöz nagyban hozzájárul a most létrehozott digitális alkotóműhely, amely épp ezeket a 21. században szükséges képességeket hívja elő.

Hírek

2024/03/04

A tavaszi szünetben és a márciusi hosszú hétvégéken a családoké és egyéni látogatóké a Mobilis

A tavaszi szünetben (március 28-tól) nyitva leszünk, szeretettel várjuk látogatóinkat programjainkra, egy üdítő tavaszi játékra, illetve...
2024/02/19

Kirándul az osztály

Gőzerővel készülünk a tavaszra, hogy minél több diáknak legyen felejthetetlen...
2024/02/01

Mérnöki témanap, középiskolából az egyetemre

Mérnöki Témanap pályaorientációs programsorozatunkat 2024-ben is a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben folytatódik.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés