Új attrakciók létesítése a MOBILIS Interaktív Kiállítási Központban - digitális alkotóműhely nyílik és profi szimulátorokkal száguldhatunk ősztől

2021.07.20. 12:34
Az emeleti térben kialakításra kerül egy digitális alkotóműhely, ahol a kreatív digitális tervezés és alkotás valósul meg, amely a hagyományos és a legmodernebb technológiák ötvözetének felhasználásával, valós problémákra fókuszált projektek megoldását célozza.
A Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. a szlovákiai SlovakiaRing versenypályát üzemeltető szervezettel az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében új attrakciókat valósít meg a Mobilis 1. emeleti kiállítóterében. Ennek kapcsán átalakult a kiállítótér jó része, hogy az új attrakciók helyet kaphassanak az emeleten.

Az emeleti térben kialakításra kerül egy digitális alkotóműhely, ahol a kreatív digitális tervezés és alkotás valósul meg, amely a hagyományos és a legmodernebb technológiák ötvözetének felhasználásával, valós problémákra fókuszált projektek megoldását célozza. Az alkotóműhely látogatói a tanulási folyamat során használható, működő alkotásokat hoznak létre alkotópedagógiai módszerekkel támogatva, ezekhez az adott életkorban biztonságosan használható szerszámokat, eszközöket biztosítjuk, melyeket a legújabb digitális technológiákkal „okosítanak” fel, felhasználva különféle digitális technikákat, eszközöket (3D nyomtatók, lézervágó, mikrokontrollerek, szenzorok, digitális hímző-, varrógépek, stb.) A digitális alkotóműhely nyitott lesz minden korosztály számára, illetve nyitott műhelyként segítheti az egyetemi hallgatóinak projektjeit is.
A digitális alkotóműhely lényege, hogy sok különféle eszköz és technológia áll rendelkezésre egy helyen, amelyből vezetett foglalkozások során önállóan alkotva tevékenykedhetnek a tanulók, látogatók, iskolai csoportok.
Többféle korosztálynak, sokféle foglalkozástípust kínál majd a nyitvatartási időben a műhely, hogy minél több látogató elérhesse az új technológiákat (szakkörök, táborok, ünnepekhez kötődő foglalkozások, iskolai témanapok, pedagógus workshopok stb.).

A beruházás keretében telepítésre kerül az első emeleti kiállítótérben az alkotóműhely mellett kettő darab professzionális, de amatőr sportolók, látogatók számára is használható versenyautó szimulátor, melyek 12 éves kortól lesznek használhatóak.

Az emeleti kiállítótér átalakítása a nyáron megkezdődik, tervezett befejezése 2021 októbere.

Bízunk benne, hogy az átalakítás során a lehető legkevesebb kellemetlenséget tapasztalnak látogatóink, ennek lezárultával pedig ősztől várunk vissza minden kedves Látogatót a megújult emeleti térbe!

Kosár

Az Ön kosara üres.

Hírek

2021/07/20

Új attrakciók létesítése a MOBILIS Interaktív Kiállítási Központban - digitális alkotóműhely nyílik és profi szimulátorokkal száguldhatunk ősztől

Az emeleti térben kialakításra kerül egy digitális alkotóműhely, ahol a kreatív digitális tervezés és alkotás valósul meg, amely a...
2021/07/01

Ingyenes Mobilis látogatás álláskeresőknek

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ingyenes belépési lehetőséget biztosít álláskeresők részére!
2021/06/24 - 2021/06/27

FIRST LEGO League Világdöntő

Szurkoljunk együtt a Mobilis csapatának a csütörtöktől kezdődő FIRST LEGO League Világdöntőjén.

Programok, események

2021/08/27

Ingyenes nyárzáró 2021. augusztus 27-én

A nyári szünet utolsó péntekén egész napos ingyenes programokkal várjuk a kedves látogatókat.
2021/06/28 - 2021/07/02

Győri Gyerekegyetem 2021.

Egy nem mindennapi tábor veszi kezdetét immár 4. alkalommal a Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közös...
2021/04/23

Kísérletbazár 2021.

Az idei évben a Kísérletbazár rendezvényünk a koronavírus járványhelyzet miatt online formában valósul meg.
2021/02/05 - 2021/05/28

Emelt szintű fizika érettségi kísérleteire felkészítő online szakkör

2021. februárjától a Mobilis online szakkör formájában indít emelt szintű fizika érettségi kísérleteire felkészítést.
2020/11/27 - 2020/11/27

Kutatók Éjszakája a Mobilisben

Ebben az évben a Kutatók Éjszakája a Mobilis online terében zajlik.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés