mobilis interaktív élményközpont

Színes, gyerekektől hangos nyarunk volt; mert mi így szeretjük a nyarat!

2023.08.22. 16:10
Tartalmas és mozgalmas nyarat zártunk, a nyári szünet első napjaitól elindultak táboraink. Közel 500 lelkes gyermek járt nálunk augusztus végéig. Az Élmény7 táborainkban bevetettük minden eszközünket, és bejártuk a digitális technológiák a természettudományok izgalmas világát.

Táborainkkal nem csak egy nyári programot szerettünk volna kínálni, hanem tudást, ismeretet átadni és a 21. századi képességeket fejleszteni, hiszen lássuk be, a digitalizáció elkerülhetetlen. Élményekben gazdag, játékos foglalkozásainkkal igyekeztünk valami újat mutatni, a gyerekek kompetenciáit fejleszteni, az érdeklődésüket kíváncsiságukat fenntartani. Kreatív foglalkozásinkon napirenden tartottuk a méltán közkedvelt LEGO-t; WeDo állatkertet, ArTeC okosparkot, Lego Spike vidámparkot építettünk, programoztunk. Micro:bit-tel ismerkedtünk, társasjátékot készítettünk, a 3D nyomtatót is beizzítottuk. Nem maradt el nap látványos kísérleti bemutató nélkül. A foglalkozások közötti időben pedig a szabadtéri Okosparkban, a kiállítótér interaktív játékaival játszottunk, illetve a játékboltunkban próbáltunk ki különböző társasjátékokat. Nem unatkoztunk.

Nagy sikerrel zártuk az országban egyedülálló Forma 1 táborunkat is. Formula Mobilis csapatokat alapítottunk. Logót, autót terveztünk, bukósisakot készítettünk.

Robotika táborunk a Lego programozás rejtelmeibe vezette be a résztvevőket.

Sokat tanultunk egymásról, a világról, a természetről, a tudományokról, a digitalizációról. S ha ez még nem lenne elég, sokat nevettünk, új emberekkel ismerkedtünk meg, barátokat szereztünk. Köszönjük táborosaink lelkes részvételét, visszavárunk Benneteket!

 

KÉPEK

Hírek

2024/07/05

VII. Győri Gyerekegyetem élményei

Újra általános iskolás diákok váltották az egyetemi hallgatókat a Széchenyi István Egyetem előadótermeiben, kutató- és fejlesztőlaborjaiban.
2024/07/03

Győrkőcök a Mobilisben

A Mobilis Interaktív Élményközpont együttműködésben a Széchenyi István Egyetemmel idén is csatlakozik az ország legnagyobb...
2024/05/30

Vodafone Magyarország Alapítvány fókuszcsoportos kutatás

A Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából Sziva Dániel fókuszcsoportos kutatást végez a magyarországi középiskolai tanárok körében.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés