mobilis interaktív élményközpont

Sikerrel zárult a Mobilis által elsőként indított Women in Tech programsorozat

2022.12.06. 11:23
A Huawei Technologies támogatásával szervezett workshop célja az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló diáklányok – játékos formában, élménypedagógiai módszerekkel – találkozzanak a mérnöki, informatikai szakmákkal és betekinthessenek az infokommunikációs cégek világába.

A szakkör a többszörös díjnyertes Maker’s Red Box alkotópedagógiai tananyagára épült. Kerettörténete egy marsi expedíció, amely során a gyerekeknek csapattá szerveződve teljesítenek egy küldetést, ami nem más, mint eljutni a Marsra és benépesíteni azt. Az expedíció történetébe ágyazva – játékos formában - olyan technikai tudást sajátíthattak el, mint a 3D nyomtatás, forrasztás, 2D és 3D tervezés, lézervágás, elektronika, robotika. Az izgalmas feladatok megoldása során a résztvevők megtanulhatták a programozás alapjait, kollégáink mentorálásával a gyakorlati előnyökbe is betekinthettek, amely a későbbi pályaválasztást is segítheti. Új lehetőségeket fedezhettek fel a STEM területek szakmái között.

A program része volt egy nem mindennapi pályaorientációs nap is. A résztvevőket a pátyi Huawei gyárban és a Huawei budapesti kutatás-fejlesztési központjában fogadták különböző szakmai előadásokkal, bemutatókkal. 

A lányok visszajelzési alapján a leginkább kedvelt programelem a 3D nyomtatás, forrasztás, Rover építés volt, valamint a Huawei kutatás-fejlesztési központjában tett látogatás.

 

GALÉRIA >>>

 

Kosár

Az Ön kosara üres.

Hírek

2024/02/19

Kirándul az osztály

Gőzerővel készülünk a tavaszra, hogy minél több diáknak legyen felejthetetlen...
2024/02/01

Mérnöki témanap, középiskolából az egyetemre

Mérnöki Témanap pályaorientációs programsorozatunkat 2024-ben is a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben folytatódik.
2023/12/19

Mobilis Tudományos Játékbolt ünnepi szállítási rend

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét ünnepi szállítási rendünkre.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés