mobilis interaktív élményközpont

Sárvári diákvendégek a Mobilisben

2022.11.23. 14:30
A Make it Open nemzetközi projekt keretein belül a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola és a Tinódi Gimnázium diákjait fogadta a Mobilis november 18-án.

A Make it Open projekt fő célja, hogy gyakorlatiasabbá tegye a természettudományos tantárgyak oktatását, mindezt a való életből vett valós problémák megoldásán keresztül, bevonva a szülőket, a térségben lévő cégeket, kutatókat, civil szervezeteket. Az elsődlegesen a 9-15 éves korosztályba tartozó diákoknak kidolgozott tananyagokból a partneriskolák (9 intézmény) szabadon választhatnak - az egyedi iskolai igényekhez szabható módon adaptálhatók.

    

A Mobilis mint „mentor intézmény” szakmai segítséget nyújt az iskoláknak, hogy megvalósítsák a projekt foglalkozásait, eszköz-, és anyagbeszerzéshez ad támogatást, valamint ingyenes Mobilis-látogatásra fogadja a diákokat és pedagógusokat. A Sárvárról érkező csoportok az Energiakutatás valamint a Fizika mindenütt témakörökhöz kapcsolódóan kísérleti bemutatón vettek részt, majd megtekintették a kiállítást és szélturbinát építettek.

    

 

További információk a projektről:

ITT

https://openschoolingnavigator.eu/hu/

https://www.sarvaritinodi.hu/hu/370.html?article_id=2330

https://mobilis-gyor.hu/palyazatok-bemutatasa/872106-meke-it-open

Hírek

2024/07/05

VII. Győri Gyerekegyetem élményei

Újra általános iskolás diákok váltották az egyetemi hallgatókat a Széchenyi István Egyetem előadótermeiben, kutató- és fejlesztőlaborjaiban.
2024/07/03

Győrkőcök a Mobilisben

A Mobilis Interaktív Élményközpont együttműködésben a Széchenyi István Egyetemmel idén is csatlakozik az ország legnagyobb...
2024/05/30

Vodafone Magyarország Alapítvány fókuszcsoportos kutatás

A Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából Sziva Dániel fókuszcsoportos kutatást végez a magyarországi középiskolai tanárok körében.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés