mobilis interaktív élményközpont

Mobilis expedíció a Győrkőcfesztiválon

2023.06.26. 15:18
A Mobilis idén is csatlakozik az ország legnagyobb gyermekrendezvényéhez. Micsoda (űr)kaland lesz! Felfedezés kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Két helyszínen is találkozhatsz velünk, a Bécsi kapu téren és az Élményközpontban izgalmas programokkal várunk minden győrkőcöt. 

A Mobilis Interaktív Élményközpont együttműködésben a Széchenyi István Egyetemmel a 2023. évi Győrkőcfesztiválra tematikus programmal készül, amely játékos formában az űrutazás, a világűr felfedezéséhez kapcsolódik. Expedíciót indítunk a tudományok bolygójára, amelyhez minden kisgyermek képzelőerejére, fantáziájára, éleslátására és ügyes kezére számítunk. A kalandos felfedezés nélkülözhetetlen kellékeit készíthetik el velünk a látogatók; távcsövet, rakétát építünk, holdjárót fogunk irányítani, illetve számos interaktív eszközzel, látványos kísérleti bemutatóval várjuk a közönséget.

A Széchenyi István Egyetem interaktív játékokon keresztül mutatja be sokszínűségét. Szemléletformáló, játékos foglalkozásokon keresztül hozza közelebb a környezetvédelem fontosságát, az építészet érdekességeit, az egyetemi élet sokoldalúságát. Tervezett programelemek:

 • óriás puzzle
 • gyerek diplomaátadó: fotófal talárban és kalapban
 • Mit rejt a vár?  - tárgyazonosítás tapintásos észlelés útján
 • e-gokart

A Mobilis aktivitásokhoz egy puzzlegyűjtő játék lebonyolítását is tervezzük. A meglátogatott állomáshelyeken az érdeklődők egy-egy puzzle darabkát gyűjthetnek. Cél, az összes elem összegyűjtésével a teljes kirakó elkészítése, amelyet a gyerkőcök magukkal vihetnek.

A játék lehetséges állomáshelyei:

 • ROBOT AKADÁLYPÁLYA
 • TEREPASZTALOS KALAND
 • KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
 • TUDOMÁNYOS BARKÁCSOLÁS
 • INTERAKTÍV JÁTÉK (egy játék végig játszásáért cserébe)
 • INTERAKTÍV KÍSÉRLET (egy kísérlet végrehajtásáért cserébe)
A Mobilis színpadán a két napban több alkalommal is Science Show várja a fesztiválozó gyerekeket!
 

A digitális világ kalandos felfedezése az Élményközpontban folytatódik.

A Mobilisbe Győrkőcös karszalaggal rendelkező gyerekeknek a belépés ingyenes július 1-jén és 2-án, 10:00-től 18:00-ig. Kísérő felnőtteknek jegyváltás szükséges. 14 év alatti gyermekek esetében felnőtt kísérő jelenléte szükséges.

A karszalaggal igénybe vehető szolgáltatások:

a meghirdetett foglalkozásokon, programokon való részvételi lehetőség

 • az interaktív kiállítótér
 • az Okos Park használata

Városnéző kisvonattal minden érdeklődő könnyedén eljuthat hozzánk.

Program: https://mobilis-gyor.hu/esemenyek

 
  

Hírek

2024/07/05

VII. Győri Gyerekegyetem élményei

Újra általános iskolás diákok váltották az egyetemi hallgatókat a Széchenyi István Egyetem előadótermeiben, kutató- és fejlesztőlaborjaiban.
2024/07/03

Győrkőcök a Mobilisben

A Mobilis Interaktív Élményközpont együttműködésben a Széchenyi István Egyetemmel idén is csatlakozik az ország legnagyobb...
2024/05/30

Vodafone Magyarország Alapítvány fókuszcsoportos kutatás

A Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából Sziva Dániel fókuszcsoportos kutatást végez a magyarországi középiskolai tanárok körében.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés