mobilis interaktív élményközpont

Mesterséges intelligencia képzés pedagógusok számára

2022.05.05. 14:18
Szeretnénk a figyelmébe ajánlani a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ által biztosított új informális tanulási lehetőséget.
2022. 05. 05.Az osztrák-magyar határon átnyúló együttműködésben megvalósuló ENARIS projekt keretében célunk a 10-14 éves korosztályba tartozó tanulók érdeklődésének fölkeltése a mai világunk egyre több területén megjelenő mesterséges intelligencia (MI) iránt, ezzel egy időben pedig a témát érintő technikai alaptudás játékos módon történő átadása.
Ezt a célkitűzést azonban csak a pedagógusokkal és az iskolákkal szoros együttműködésben érhetjük el. Ennek érdekében az ENARIS projekt keretében olyan szabadon hozzáférhető képzési anyagokkal szeretnénk bővíteni a tanárok eszköztárát, amelyek révén az MI témaköre beintegrálható az oktatásba.

A projekt keretében foglalkozásokon való részvétel lehetőségét kínáljuk az érdeklődő pedagógusok számára, amelyek során az új és innovatív képzési anyag moduljaival gyakorlati keretek között ismerkedhetnek meg.

A tervezetten 3 óra időtartamú képzések ingyenesek, és megtarthatók akár a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban, akár megfelelő létszám (min. 5 fő/alkalom) esetén iskolai helyszínen. A részvételt az alábbi megyékben található oktatási intézmények részére biztosítjuk térítésmentesen: Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye.

A résztvevő pedagógusok képzése mellett a későbbiekben általuk iskolai helyszínen lebonyolítandó foglalkozások során mentorálást is biztosítunk.

A tanár kollégák képzése mellett a Mobilis saját maga is lebonyolít játékos foglalkozásokat a képzési rendszer használatával, hogy ilyen formában is ösztönözzük a mindennapjainkban egyre több területen megjelenő technológia alapkérdéseinek és módszereinek megismerését. Foglalkozásainkat előzetesen regisztráció alapján, iskolai helyszínen valósítjuk meg.

Amennyiben szeretne részt venni képzésen, vagy a Mobilis által lebonyolítandó iskolai foglalkozásra szeretne jelentkezni, kérjük, írjon nekünk a contact##kukac##enaris.org email címre, vagy töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot:

https://enaris.ist.tugraz.at/hu/tanarok-kepzese/

A projekttel kapcsolatban bővebb tájékoztatás a https://enaris.ist.tugraz.at/hu/home-3/ honlapon érhető el, vagy vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal:
Kemenesi Ágoston kemenesi.agoston##kukac##mobility-gyor.hu

Kosár

Az Ön kosara üres.

Hírek

2024/02/19

Kirándul az osztály

Gőzerővel készülünk a tavaszra, hogy minél több diáknak legyen felejthetetlen...
2024/02/01

Mérnöki témanap, középiskolából az egyetemre

Mérnöki Témanap pályaorientációs programsorozatunkat 2024-ben is a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben folytatódik.
2023/12/19

Mobilis Tudományos Játékbolt ünnepi szállítási rend

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét ünnepi szállítási rendünkre.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés