mobilis interaktív élményközpont

KETTŐS GYŐRI SIKER SZÜLETETT A NEMAK-MOBILIS ROBOTVERSENYEN

2021.12.07. 11:15
Kettős győri siker született a Nemak-Mobilis robotversenyen, a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny helyi fordulóján. A Mobilis Interaktív Kiállítási Központban megrendezett regionális döntőről a Mobilis Bits MRGT és a LEt’s GO csapata jutott tovább a 2022. februári Nemzeti Döntőre.

A Mobilis által alapított regionális mentorprogram – az élményközpont vállalati együttműködéseinek köszönhetően – 7 intézmény csapata számára biztosította a részvétel lehetőségét a rangos megmérettetésen. A látványos robot játék menetek mellett robotikához, digitalizációhoz, elektromossághoz kapcsolódó kísérleti bemutatókkal és további színes kísérőprogramokkal várta látogatóit a tudományos élményközpont.

A győri verseny egy széles körű regionális összefogás révén valósulhatott meg. Az eredményes versenyzéshez elengedhetetlen technikai eszközöket és módszertani támogatást a Mobilis és vállalati partnerei biztosították a csapatok számára. A versenyen a régió legtehetségesebb robotépítő diákcsapatai vettek részt, a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. által életre hívott mentorprogram 6 csapat, az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. támogatása pedig egy további intézmény számára tette lehetővé a részvételt.

A látványos és izgalmas robot játék menetek mellett számos érdekes kísérőprogram várta a látogatókat. A Mobilis kísérletei a digitalizáció alapjait, a természettudományos kísérletezés és a mérnöki gondolkodásmód összefüggéseit, valamint – a verseny idei tematikájához kapcsolódva – az energia szállítását mutatták be. Az érdeklődők kódolhattak, programozhattak, animációt készíthettek és akár a mesterséges intelligencia tanulási módját is megismerhették a MobilITy-Győr Digitális Élményközpont foglalkozásain. A Mobilis látogatói testközelből, működés közben tekinthették meg YuMit, az ABB Kft. kollaboratív robotját, valamint a FANUC Hungary Kft. ipari robotcelláját.

 

A robotverseny névadó főtámogatója a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. volt, kiemelt támogatóként az ABB Kft., a FANUC Hungary Kft. és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, támogatóként pedig az IGM Robotrendszerek Kft. segítette a rendezvény lebonyolítását.

 

A versenyszámok győztesei

Alapértékek: Mobilis Bits MRGT (Mobilis Interaktív Kiállítási Központ)

Innovációs projekt: Mobilis Bits MRGT (Mobilis Interaktív Kiállítási Központ)

Robot Design: Mobilis Bits MRGT (Mobilis Interaktív Kiállítási Központ)

Robot Játék: Mobilis Bits MRGT (Mobilis Interaktív Kiállítási Központ)

 

Különdíjasok

Áttörés díj: Csontbrigád (Győri Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum)

Feltörekvő díj: Robot inov8ion (Győri Radnóti Miklós Általános Iskola)

Motiváció díj: LEt’s GO (Győri Szakképzési Centrum Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium)

Legjobb coach díj: Krausz Miklós és Szebényi Zsolt, a LEt’s GO csapat (Győri Szakképzési Centrum Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium) versenyen részt vett felkészítői.

A verseny összesített győztese: Mobilis Bits MRGT (Mobilis Interaktív Kiállítási Központ).

A verseny eredményhirdetését egy különösen sportszerű gesztus tette emlékezetessé: a minden kategóriát megnyert Mobilis Bits MRGT a Robot Játék menet során megnyert trófeát átadta a LEt’s GO csapatának, amelyet minimális különbséggel győzött le a végsőkig kiélezett döntőben.

A győri regionális verseny győzteseként a Mobilis Bits MRGT (Mobilis Interaktív Kiállítási Központ), a zsűritagok és versenybírók döntése alapján, szabadkártyával pedig a LEt’s GO (Győri Szakképzési Centrum Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium) jutott tovább a februári Nemzeti Döntőbe.

Hírek

2024/03/04

A tavaszi szünetben és a márciusi hosszú hétvégéken a családoké és egyéni látogatóké a Mobilis

A tavaszi szünetben (március 28-tól) nyitva leszünk, szeretettel várjuk látogatóinkat programjainkra, egy üdítő tavaszi játékra, illetve...
2024/02/19

Kirándul az osztály

Gőzerővel készülünk a tavaszra, hogy minél több diáknak legyen felejthetetlen...
2024/02/01

Mérnöki témanap, középiskolából az egyetemre

Mérnöki Témanap pályaorientációs programsorozatunkat 2024-ben is a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben folytatódik.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés