mobilis interaktív élményközpont

Képzelet játéka, vagy valóság?

2022.11.25. 13:09
MI mesterséges intelligencia a mindennapjainkban A szombathelyi Agorában rendezett Robotok napján a Digi-lét kérdéseihez kapcsolódó előadást és bemutatót tartott a Mobilis november 24-én.

Beszélgessünk robotokkal! Mit látnak a világunkból a robotok? címmel tartott előadásokon számos érdekességre fény derült a minket szorosan körülvevő digitális világunkkal kapcsolatban. A programon résztvevő közép- és általános iskolás diákok és tanáraik, érdeklődők megismerkedhettek a robotok és a gépek által végzett nyelvi feldolgozás (NLP – Natural Language Processing) folyamatával, mintázat felismeréssel, tevékenységek detektálásával és a robotok mozgásával is.

        

A prezentációkból az is kiderült, miért nem kell tartanunk a sci-fikből ismert robotok támadásától, illetve hogy hogyan, milyen feladatok elvégzésével segíti a mesterséges intelligencia a mindennapi életünket akár egy okos otthon, vagy egészségügyi intézmény esetében. Az előadásokon elhangzottakat megerősítve játékokat és különböző robotokat (Sanbot Elf, Edbot, EZ-Robot, Fable, DJI Robomaster S1) próbálhattak ki a lelkes fiatalok. 

      

A program az ENARIS projekt keretein belül valósult meg, amelynek célja a mesterséges intelligencia megértésének támogatása és a téma technikai, gazdasági, közösségi és etikai vonatkozásait érintő széles körű tudatosítás.

ENARIS-ról bővebben: https://mobilis-gyor.hu/palyazatok-bemutatasa/athu161-enaris

Hírek

2024/03/04

A tavaszi szünetben és a márciusi hosszú hétvégéken a családoké és egyéni látogatóké a Mobilis

A tavaszi szünetben (március 28-tól) nyitva leszünk, szeretettel várjuk látogatóinkat programjainkra, egy üdítő tavaszi játékra, illetve...
2024/02/19

Kirándul az osztály

Gőzerővel készülünk a tavaszra, hogy minél több diáknak legyen felejthetetlen...
2024/02/01

Mérnöki témanap, középiskolából az egyetemre

Mérnöki Témanap pályaorientációs programsorozatunkat 2024-ben is a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben folytatódik.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés