mobilis interaktív élményközpont

Játékos őszi/téli szakköreink

2023.08.30. 12:22
Tartalmas délutáni elfoglaltságot keresel a gyerekeknek? Szeretne valami újat kipróbálni, megtanulni?Foglalkozásainkat minden iskolás korosztálynak; alsó, felső tagozatos és középiskolás, pályaválasztó diákoknak kínáljuk. Minden foglalkozásunk fókuszában a részvevők, a játszva tanulás áll, hiszen célunk és küldetésünk, hogy teret adjunk a cselekvés általi, élményeken alapuló tanulási folyamatoknak.

Két korcsoportban kínált LEGO szakköreinken interaktív robotokkal ismerkedünk meg a robotika világával. A résztvevők játék közben szórakozva értik meg a programozás alapvető elemeit. A kreatív feladatok során digitális írástudást, térlátást fejlesztünk, miközben nagy hangsúlyt fektetünk az együttműködés fejlesztésére.

Micro:bit szakkörünkön egy pici eszközön gyakoroljuk a programozás fogásait. Ezt a kis mikrovezérlőt oktatási céllal fejlesztették, hogy egészen fiatalon bele lehessen kóstolni a mérnöki tudományok, a programozás alapjaiba. Egy-egy micro:bit-projekt elkészítése során fejlődik a csapatmunka-készség, problémalátás és problémamegoldás, algoritmizáló képesség, kommunikációs-készség, kreativitás, motiválhatóság.

Az autózás iránt érdeklődő fiatalokkal Forma1 szakkörünkön körbejárjuk a Forma1 történetét, majd alkotunk. Logót, autót tervezünk és gyártásba kezdünk a digitális műhelyünkben; lézervágunk, 3D nyomtatunk, megszervezzük a Mobilis Formula csapatok versenyét, bevetjük a drónjainkat, interaktív játékainkat, a versenyautó szimulátort sem kíméljük. Igazi kalandba vágunk!

Digitális alkotó szakkörünkön expedíciót indítunk a klímavédelem jegyében. Föld körüli utazásunk során szabadon alkotunk, kutatók, felfedezők, feltalálók leszünk és minden egyes találkozáson egy új technológiával, eszközzel, géppel ismerkedünk, hiszen szükség lesz tervezésre, a 3D nyomtatóra, a lézervágóra, hogy a küldetésen sikerrel járjunk. Ötletelünk, alkotunk.

Fizika fakultációt kiegészítő foglalkozásainkkal azoknak a fiataloknak igyekszünk segíteni, akik emelt vagy közép szintű érettségi vizsgát szeretnének tenni a tantárgyból, vagy csak későbbi felsőoktatási tanulmányaikat megalapozandó szeretnének fizikából tovább fejlődni.

Hírek

2024/05/30

Vodafone Magyarország Alapítvány fókuszcsoportos kutatás

A Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából Sziva Dániel fókuszcsoportos kutatást végez a magyarországi középiskolai tanárok körében.
2024/05/10

Mérnöki iránytű - pályaorientáció másképp

Pályaorientációs programsorozatunkat a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben...
2024/05/06

MAÚT - LEGO építési pályázat

A Magyar Út- és Vasútügyi Társaság, a Széchenyi István Egyetem stratégiai partnere LEGO építési pályázatot hirdet.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés