mobilis interaktív élményközpont

Fizika napon jártunk a Baksa Gimiben

2023.02.01. 10:58
A Mobilis falain kívül is lehet velünk találkozni. Örömmel csatlakoztunk idén is a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Fizika nap rendezvényéhez január 27-én, amelynek témája „Gépek régen és ma” volt. 

A diákok az aulában felállított standokon prezentálták a különböző gépekkel, rendszerekkel kapcsolatos ismereteiket. Katonai vagy edzőtermi gépekről, a kávéfőző múltjáról és jelenéről, az automatizálásról osztottak meg érdekességeket, de a drónok világa, a robotika, micro:bit programozás, mesterséges intelligencia is szerepet kapott. A Mobilis egy standdal képviseltette magát, ahol demonstrátorunk egy galvánelem működését mutatta be egy szemléletes kísérlettel, illetve egy Robomaster járművet és egy micro:bit vezérelt kisautót nézhettek meg és próbálhattak ki a látogatók.

A szomszéd standnál pedig a Mobilis mentorálásában a Make it open projekt Fizika mindenütt tananyagázhoz kapcsolódóan az iskola egyik diákja mutatta be micro:bit-es méréseit a rezgőmozgásokhoz kapcsolódóan, amellyel a játszótér fizikáját lehet szemléltetni.

Kosár

Az Ön kosara üres.

Hírek

2024/02/19

Kirándul az osztály

Gőzerővel készülünk a tavaszra, hogy minél több diáknak legyen felejthetetlen...
2024/02/01

Mérnöki témanap, középiskolából az egyetemre

Mérnöki Témanap pályaorientációs programsorozatunkat 2024-ben is a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben folytatódik.
2023/12/19

Mobilis Tudományos Játékbolt ünnepi szállítási rend

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét ünnepi szállítási rendünkre.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés