mobilis interaktív élményközpont

Fizika napon jártunk a Baksa Gimiben

2023.02.01. 10:58
A Mobilis falain kívül is lehet velünk találkozni. Örömmel csatlakoztunk idén is a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Fizika nap rendezvényéhez január 27-én, amelynek témája „Gépek régen és ma” volt. 

A diákok az aulában felállított standokon prezentálták a különböző gépekkel, rendszerekkel kapcsolatos ismereteiket. Katonai vagy edzőtermi gépekről, a kávéfőző múltjáról és jelenéről, az automatizálásról osztottak meg érdekességeket, de a drónok világa, a robotika, micro:bit programozás, mesterséges intelligencia is szerepet kapott. A Mobilis egy standdal képviseltette magát, ahol demonstrátorunk egy galvánelem működését mutatta be egy szemléletes kísérlettel, illetve egy Robomaster járművet és egy micro:bit vezérelt kisautót nézhettek meg és próbálhattak ki a látogatók.

A szomszéd standnál pedig a Mobilis mentorálásában a Make it open projekt Fizika mindenütt tananyagázhoz kapcsolódóan az iskola egyik diákja mutatta be micro:bit-es méréseit a rezgőmozgásokhoz kapcsolódóan, amellyel a játszótér fizikáját lehet szemléltetni.

Hírek

2024/05/30

Vodafone Magyarország Alapítvány fókuszcsoportos kutatás

A Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából Sziva Dániel fókuszcsoportos kutatást végez a magyarországi középiskolai tanárok körében.
2024/05/10

Mérnöki iránytű - pályaorientáció másképp

Pályaorientációs programsorozatunkat a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben...
2024/05/06

MAÚT - LEGO építési pályázat

A Magyar Út- és Vasútügyi Társaság, a Széchenyi István Egyetem stratégiai partnere LEGO építési pályázatot hirdet.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés