mobilis interaktív élményközpont

Egyetem kisiskolásoknak

2023.06.27. 09:38
Ahogy elkezdődik a nyár, az egyetemi hallgatókat általános iskolás diákok váltják a győri Széchenyi István Egyetem előadótermeiben. A nagysikerű programot 2017 nyarán indította útjára a Széchényi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Élményközpont. Olyan sikert aratott, hogy nem volt kérdés a folytatás. Június 26-án 62 résztvevővel elstartolt a 6. Győri Gyerekegyetem.

A népszerű nyári tábor célja, hogy a 9-14 éves gyerekek megismerkedjenek a különböző tudományterületekkel. A részvevők betekinthetnek az egyetemen zajló aktuális kutatási munkába, a hallgatók életébe, valamint ízelítőt kapnak az előttük álló tanulási és pályaválasztási lehetőségről. Az idei évben a „digitális világunk” téma köré - többek között a virtuális világ, mesterséges intelligencia, drónok, robotika - szerveződnek a programok.

Keszthelyi Bernadett, a Mobilis ügyvezetője és prof. dr. Horváth Zoltán a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar dékánja nyitották meg a tábort, majd dékán úr előadása következett, kiemelte a digitális technológiák fontosságát és bemutatta a ChatGPT használatát. A mesterséges intelligenciával - bármi is legyen a választott szakma – mindenki találkozni fog, ezért tudni kell jól használni. A résztvevőknek gyermeknyelven mutatják be többek között a drónok, az önvezető járművek, a mesterséges intelligencia, a robotok és a digitalizáció világát.

A Gyerekegyetem programfelépítése az igazi egyetemi hallgatók napirendjéhez hasonló. Az előadásokat, szemináriumokat egyetemi oktatók tartják. A gyerekek előtt megnyílnak az ajtók és megismerhetik a győri és az óvári karok képzésit, amiket az egyetemi oktatók és a hallgatói csoportok interaktív előadások és játékos foglalkozások segítségével mutatnak be.

   
Ha nyár és tábor, akkor a mozgás sem maradhat ki a hét programjaiból, sárkányhajózás a Mosoni-Dunán és a campus szabadtéri sportpályáin verseny vár a gyerekekre. A hetet a megérdemelt diplomaosztóval zárjuk, megszerzésének természetesen nem feltétele a záróvizsga, csak az aktív és lelkes részvétel.

További hírek >>>   >>>    >>>

Köszönjük támogatóink hozzájárulását.
Az esemény főszponzorai: Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft., West Hungaria Bau Kft., támogatók: Universitas – Győr Nonprofit Kft., Vidanet.
További támogatók: Büchl Hungaria Kft., Graboplast Zrt., Hödlmayr Kft., Pannon-Víz Zrt.

Hírek

2024/05/10

Mérnöki iránytű - pályaorientáció másképp

Pályaorientációs programsorozatunkat a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben...
2024/05/06

MAÚT - LEGO építési pályázat

A Magyar Út- és Vasútügyi Társaság, a Széchenyi István Egyetem stratégiai partnere LEGO építési pályázatot hirdet.
2024/04/29

Kísérletbazár

Nagy örömünkre immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg legnagyobb tudománynépszerűsítő...

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés