mobilis interaktív élményközpont

Egy, kettő, három, LEGO!

2023.01.23. 15:25
Az élményközpont január 21-én hetedik alkalommal rendezte meg a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny győri fordulóját.  Az idei kihívás a Legyél te is energiabajnok! címet kapta a küldetés pedig az energiatermeléshez, -raktározáshoz, -szállításhoz kapcsolódik. A győri fordulón összesen 6 csapart mérte össze ügyességét. A zsűritagoknak tehát nem kisebb feladatuk volt, mint az – igen aktuális – energiagazdálkodás témában kidolgozott innovatív ötleteket értékeljék, a bírók pedig a robot játékokat felügyeljék.

Az izgalmas robot játék menetek mellett idén is számos érdekes kísérő program várta a látogatókat. A Mobilis kísérő programjai a verseny idei tematikájához – megújuló energia - kapcsolódnak.  Az érdeklődők WeDo versenyautót építhettek és programozhattak, szélturbinát építhettek, kipróbálhatták a 3D nyomtatást, valamint családi kísérletezésen vehettek részt.

Az FLL győri fordulóján az alábbi eredmények születtek: 

Alapértékek kategória

1. Mobilis Bits MRGT (Mobilis Interaktív Kiállítási Központ)
2. Jedlik LEGO Robot Team (Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium)
3. Block Breakers (Győri Szakképzési Centrum Bolyai János Technikum)

Innováció kategória

1. Mobilis Bits MRGT
2. Block Breakers
3. VAN(A)MASKARA (Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Tápszentmiklós)

Robot Design kategória

1. Mobilis Bits MRGT
2. Jedlik LEGO Robot Team junior (Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium)
3. Jedlik LEGO Robot Team

Különdíjak

Áttörés különdíj: Jedlik LEGO Robot Team junior
Feltörekvő különdíj: FesztyRoB&Ot (Feszty Árpád Általános Iskola, Komárom)
Motiváció különdíj: VAN(A)MASKARA

Összesített kategória:

1. Mobilis Bits MRGT
2. Jedlik LEGO Robot Team
3. Block Breakers

A győri régió képviseletében egyenesági továbbjutóként a Mobilis Bits MRGT csapata vehet részt a februári nemzeti döntőn. Gratulálunk a versenyzőknek és köszönjük mindenkinek a részvételt!


GALÉRIA

VIDEO #1

VIDEO #2

A Nemzeti Tehetség Program támogatása révén a Mobilisnek lehetősége nyílt arra, hogy 5 versenycsapat tagjainak a felkészülését segítse a First Lego League (FLL) nemzetközi Lego robot versenyre. A pályázati program keretében a Mobilis tárgyi eszközöket és egyéb szolgáltatásokat is biztosít a versenyszakkörök számára, továbbá megszervezi és megvalósítja az FLL nemzetközi Lego robot verseny regionális fordulóját.

Támogatási alprogram: Hazai és határon túli, tehetséggondozó tevékenységet végző szervezetek támogatása (NTP-TSZM-22)

A pályázaton elnyert forrás: 6.412.000 Ft 

Projekt megvalósítási időszak: 2022. szeptember 1. – 2023. június 30.

Hírek

2024/07/05

VII. Győri Gyerekegyetem élményei

Újra általános iskolás diákok váltották az egyetemi hallgatókat a Széchenyi István Egyetem előadótermeiben, kutató- és fejlesztőlaborjaiban.
2024/07/03

Győrkőcök a Mobilisben

A Mobilis Interaktív Élményközpont együttműködésben a Széchenyi István Egyetemmel idén is csatlakozik az ország legnagyobb...
2024/05/30

Vodafone Magyarország Alapítvány fókuszcsoportos kutatás

A Vodafone Magyarország Alapítvány megbízásából Sziva Dániel fókuszcsoportos kutatást végez a magyarországi középiskolai tanárok körében.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés