A Mobilis Interaktív Élményközpont 2024. október 10-11. között kétnapos Digitális Élménynapot szervez a határon átnyúló együttműködések erősítésének jegyében a Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola és a Győri Tulipános Általános Iskola diákjainak.

A Mobilis kétnapos rendezvényén interaktív, játékos foglalkozásokon biztosít lehetőséget a két iskola diákjainak a találkozásra, kapcsolatépítésre, digitális készségek fejlesztésére és a digitális ismeretek bővítésére. A robotika attrakciós térben LEGO programozással különböző játékos kihívást kell teljesíteni a csapatoknak, a digitális alkotóműhelyben a hagyományos technikák mellett a mesterséges intelligenciával történő alkotást is kipróbálhatják, de lesz robotprogramozás és irányítás, valamint laborfoglalkozás is. A Széchenyi István Egyetem együttműködésével a gyerekek digitális állampolgársághoz kapcsolódó ismeretterjesztő előadáson is részt vehetnek, valamint egy szervezett túra keretében ismerkedhetnek meg Győr tudománytörténeti nevezetességeivel.

A program során a projektben résztvevő partnerek együttműködési megállapodást kötnek annak jeleként, hogy elkötelezettek a határon átnyúló kapcsolatok hosszú távú fenntartásában. Az esemény az Interreg Magyarország-Szlovákia Program Kisprojekt Alap támogatásból valósul meg. Fő célja, hogy erősítse a határon túli kapcsolódásokat, elősegítse az iskolák közötti hosszú távú együttműködést, és felhívja a figyelmet az Európai Unió közös értékeire, különös tekintettel a sokszínűségre és a társadalmi kohézióra. Célja továbbá, a határon átnyúló partnerség erősítése, valamint a polgárok és a szervezetek ösztönzése arra, hogy részt vegyenek az Unió demokratikus és polgári életében és hozzájáruljanak ahhoz. Ezen felül Magyarország és Szlovákia polgárai közötti eszmecserék előmozdítása, különösen a testvérvárosokon és a települések hálózatain keresztül annak érdekében, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek az Unió közös örökségének gazdagságáról és sokszínűségéről.

A program helyszíne: Mobilis Interaktív Élményközpont
9026 Győr, Vásárhelyi Pál u.66.

A projekt neve: Interreg Magyarország-Szlovákia Program

A kisprojekt rövid címe: DIGIT4FUN

Európai Uniós támogatás összege: 21.145,00 EUR

A szerződés száma: HUSK/2301/3.2/031/P16

A kisprojekt megnevezése: Digitális Élménynap a Mobilisben

A projektről bővebben: https://rdvegtc-spf.eu/kisprojekt-alap/