9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.     +36 (96) 618-118, +36 (20) 296-8680     mobilis##kukac##mobilis-gyor.hu

Kereső

Nyelv

Kiskosár

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
Bezár
A termék sikeresen a kosárba került!
Gyengénlátó Változat

Kiemelt programok

2023. április 28-án a program ELMARAD! 

A régió legnagyobb tudománynépszerűsítő közönségrendezvénye a Kísérletbazár. A program egyedülálló bemutatkozási lehetőséget nyújt kreatív, innovatív, kísérletező diákcsapatok és iskoláik ígéretes pedagógiai projektjei számára.

A rendezvény célja:

  • természettudományos tantárgyak népszerűsítése, műszaki-természettudományos pályaorientáció
  • iskolák és természettudományi-műszaki módszereik, programjaik, versenyeredményeik nyilvánosság előtti bemutatása
  • természeti jelenségek, egyszerűen elkészíthető kísérleti eszközök élményszerű, interaktív bemutatása a látogatóknak
  • környezettudatos gondolkodás fejlesztése
  • kutatás alapú tanulás motiválása
A rendezvényen való részvételt nézőként általános iskolai csoportok számára is kifejezetten ajánljuk, hiszen a szórakoztató programokon túl arra is lehetőséget nyújt, hogy megismerkedjenek a régió középiskoláinak képzési kínálatával, természettudományos projektjeivel.
 
 


GALÉRIA>>>

Rólunk írták:

Tehetséges diákok szórakoztatták a látogatókat

Kísérletbazár és Techtogether GyőrbenAz élményközpont hetedik alkalommal rendezi meg a FIRST LEGO League robotépítő és –programozó világverseny győri regionális fordulóját 2023. január 21-én (szombaton). A FIRST LEGO League egy globális LEGO-robot versenysorozat, amely Challenge kategóriájának küzdelmein 9-16 éves diákokból álló csapatok vesznek részt világszerte. Magyarországon több regionális fordulót rendeznek. Győr mellett Miskolc, Budapest, Debrecen, Tatabánya városokban zajlanak a regionális versenyek, amelyek továbbjutói a tervek szerint 2023. február 25-26-án mérhetik össze tudásukat a Nemzeti Döntőn, Szegeden.

A LEGO-elemekből készülő robotok építését és programozását tesztelő technikai versenyszámok mellett további két kihívás vár a csapatokra. Az innovációs projekt részeként akár hónapokon át tartó kutatást végeznek a csapatok a versenyévad központi témájában, majd innovatív ötletüket, megoldási javaslatukat egy szakértő zsűri számára mutatják be. Az idei kihívás a Legyél te is energiabajnok! fantázianevet viseli, a pályaelemek pedig az energiatermeléshez, -raktározáshoz, -szállításhoz kapcsolódnak. A negyedik versenyszámban azt mutatják be a résztvevők, hogy a globális versenysorozat alapértékeinek szellemében végzik tevékenységüket. Ennek része a sportszerű küzdelem, a csapatban végzett munka, valamint a megszerzett tudás megosztása is. A győri fordulón a régió legtehetségesebb robotépítő diákcsapatai vesznek részt, összesen 6 csapart méri össze ügyességét.

Az izgalmas robot játék menetek mellett idén is számos érdekes kísérő program várja a látogatókat. A Mobilis kísérő programjai a verseny idei tematikájához kapcsolódnak. Az érdeklődők WeDo versenyautót építhetnek és programozhatnak, szélturbinát építhetnek, kipróbálhatják a 3D nyomtatást, valamint családi kísérletezésen vehetnek részt.

A rendezvény napján a Mobilis ingyenesen látogatható!

PROGRAM

Slovakia Ring