9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.     +36 (96) 618-118, +36 (20) 296-8680     mobilis##kukac##mobilis-gyor.hu

Kereső

Nyelv

Kiskosár

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
Bezár
A termék sikeresen a kosárba került!
Gyengénlátó Változat

Fizika napon jártunk a Baksa Gimiben

A Mobilis falain kívül is lehet velünk találkozni. Örömmel csatlakoztunk idén is a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Fizika nap rendezvényéhez január 27-én, amelynek témája „Gépek régen és ma” volt. 

A diákok az aulában felállított standokon prezentálták a különböző gépekkel, rendszerekkel kapcsolatos ismereteiket. Katonai vagy edzőtermi gépekről, a kávéfőző múltjáról és jelenéről, az automatizálásról osztottak meg érdekességeket, de a drónok világa, a robotika, micro:bit programozás, mesterséges intelligencia is szerepet kapott. A Mobilis egy standdal képviseltette magát, ahol demonstrátorunk egy galvánelem működését mutatta be egy szemléletes kísérlettel, illetve egy Robomaster járművet és egy micro:bit vezérelt kisautót nézhettek meg és próbálhattak ki a látogatók.

A szomszéd standnál pedig a Mobilis mentorálásában a Make it open projekt Fizika mindenütt tananyagázhoz kapcsolódóan az iskola egyik diákja mutatta be micro:bit-es méréseit a rezgőmozgásokhoz kapcsolódóan, amellyel a játszótér fizikáját lehet szemléltetni.

Slovakia Ring