• 9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.
  • +36 (96) 618-118, +36 (20) 296-8680
  • [email protected]

Mesterséges intelligencia képzés pedagógusok számára

2022.04.22. - 2022.12.31.
Szeretnénk a figyelmébe ajánlani a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ által biztosított új informális tanulási lehetőséget.


Az osztrák-magyar határon átnyúló együttműködésben megvalósuló ENARIS projekt keretében célunk a 10-14 éves korosztályba tartozó tanulók érdeklődésének fölkeltése a mai világunk egyre több területén megjelenő mesterséges intelligencia (MI) iránt, ezzel egy időben pedig a témát érintő technikai alaptudás játékos módon történő átadása.
Ezt a célkitűzést azonban csak a pedagógusokkal és az iskolákkal szoros együttműködésben érhetjük el. Ennek érdekében az ENARIS projekt keretében olyan szabadon hozzáférhető képzési anyagokkal szeretnénk bővíteni a tanárok eszköztárát, amelyek révén az MI témaköre beintegrálható az oktatásba.

A projekt keretében foglalkozásokon való részvétel lehetőségét kínáljuk az érdeklődő pedagógusok számára, amelyek során az új és innovatív képzési anyag moduljaival gyakorlati keretek között ismerkedhetnek meg.

A tervezetten 3 óra időtartamú képzések ingyenesek, és megtarthatók akár a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban, akár megfelelő létszám (min. 5 fő/alkalom) esetén iskolai helyszínen. A részvételt az alábbi megyékben található oktatási intézmények részére biztosítjuk térítésmentesen: Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye.

A résztvevő pedagógusok képzése mellett a későbbiekben általuk iskolai helyszínen lebonyolítandó foglalkozások során mentorálást is biztosítunk.

A tanár kollégák képzése mellett a Mobilis saját maga is lebonyolít játékos foglalkozásokat a képzési rendszer használatával, hogy ilyen formában is ösztönözzük a mindennapjainkban egyre több területen megjelenő technológia alapkérdéseinek és módszereinek megismerését. Foglalkozásainkat előzetesen regisztráció alapján, iskolai helyszínen valósítjuk meg.

Amennyiben szeretne részt venni képzésen, vagy a Mobilis által lebonyolítandó iskolai foglalkozásra szeretne jelentkezni, kérjük, írjon nekünk a [email protected] email címre, vagy töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot:

https://enaris.ist.tugraz.at/hu/tanarok-kepzese/

A projekttel kapcsolatban bővebb tájékoztatás a https://enaris.ist.tugraz.at/hu/home-3/ honlapon érhető el, vagy vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal:
Kemenesi Ágoston [email protected]

Kosár

Az Ön kosara üres.

Hírek

2022/05/16

Mától elérhető a tanárok közreműködésével kifejlesztett Nyitott iskola navigátor

A navigátort tanárok készítették tanároknak. A platform kifejlesztését a WAAG laboratórium irányította, amely Hollandiában évek óta az...
2022/05/13

Egy innovatív nyitott iskolai tananyag a hulladékszennyezésből fakadó problémák jobb megértéséhez

Mostani cikkünkben a hollandiai Waag technológiai és társadalomkutatási laboratórium vezetésével, a holland Ir. Lely Lyceum...
2022/03/29

Ingyenes látogatás álláskeresőknek a Mobilisben

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ingyenes belépési lehetőséget biztosít álláskeresők részére!

Programok, események

2022/08/25 - 2022/08/25

Make It Open pedagógus szakmai nap

2022/06/20 - 2022/08/19

Mobilis nyári táborai

Már lehet jelentkezni a Mobilis nyári táboraiba! Bővítettük kínálatunkat, hogy még több változatos tematikájú élményből választhassatok a nyárra!
2022/05/29 - 2022/05/29

Ingyenes GYERMEKNAP a Mobilis Okos Parkban

Gyermeknapon mindenki számára megynyitjuk a Mobilis új Okos Parkját.
2022/04/22 - 2022/12/31

Mesterséges intelligencia képzés pedagógusok számára

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ által biztosított új informális tanulási lehetőséget.
2022/04/13 - 2022/04/13

XII. Nyugat-dunántúli Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár

A Széchenyi István Egyetemen XII. alkalommal kerül megrendezésre a Nyugat-dunántúli Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés