• mobilis-gyor.hu
  • hétfő - péntek: 9:00-18:00, szombat: 10:00-18:00, vasárnap: szünnap

Óvodás csoportoknak

Interaktív foglalkozások a fizika világából, óvodásoknak a saját nyelvükön

Természettudományos témakörök mentén kidolgozott interaktív kísérletekkel színesített foglalkozás, látványlaboratóriumunk eszközeivel, audiovizuális anyagok felhasználásával. A foglalkozások tematikáját a gyerekek életkorához igazítjuk óvodásoknak kb. 60 percben, teret adva a gyerekek alapvető természettudományos készségeinek.

Varázslatos mágnesek – kísérletezős foglalkozás óvodásoknak (időtartam: 60 perc)
1. Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva (kb. 15 perc)
2. Kísérlet Tárgyak válogatása mágneses tulajdonságaik alapján
A gyerekek két műanyagpoharat kapnak, melyekbe különféle egyszerű anyagokból készült tárgyakat kell szétválogatniuk az alapján, hogy azokat vonzza-e a mágnes, vagy nem. A kísérlethez kis patkómágnest használhatnak. A tárgyak között több különféle fémtárgy is megtalálható, ezért ezzel a kísérlettel elérhető, hogy ne alakuljon ki bennünk a „minden fémet vonz a mágnes” természettudományos tévképzet.
3. Kísérlet Mágneses lebegtetés
A gyerekek közvetlenül megtapasztalhatják, hogy a mágnesek messziről is kifejtik hatásukat. Ehhez egy igen egyszerű, de látványos kísérletet végeznek el, amelyben egy felfordított pohár belsejében tudnak lebegtetni egy acél gemkapcsot.

Kosár

Az Ön kosara üres.

Hírek

2020/07/16

Virtuális kiállítás

A XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásárt ebben az évben rendhagyó körülmények között rendezte...
2020/06/24

Ingyenes Mobilis látogatás álláskeresőknek

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ingyenes belépési lehetőséget biztosít álláskeresők részére!

Programok, események

2020/07/06 - 2020/08/14

Mobilis Élmény7- nyári táborok

Nagy örömmel és várakozással készülünk a nyári táboraink lebonyolítására, azonban idén a legfontosabb a gyerkőcök biztonsága,...

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés