mobilis interaktív élményközpont

Mérnöki témanap, középiskolából az egyetemre

2024.02.01. 13:01
Mérnöki Témanap pályaorientációs programsorozatunkat 2024-ben is a Széchenyi István Egyetemmel szoros együttműködésben folytatódik.

A pályaválasztás előtt álló középiskolás fiataloknak teremtünk találkozási alkalmakat olyan mérnökökkel, akik a műszaki pályát választották. Személyes történeteik, jelenlegi és korábbi munkaköreik, feladataik keresztmetszetében mutatjuk be a mérnöki életpálya sokszínűségét.

A témanap egy, a meghívott előadók élettörténetét bemutató előadással kezdődik, majd kerekasztal-beszélgetésen a fiatalok kérdéseire igyekszünk válaszolni, hogy eloszlassuk a bizonytalanságokat, bátorítást adjunk, és nem utolsó sorban arra is törekszünk, hogy a Széchenyi-egyetem képzéseit, hallgatói programjait részletesebben megismerjék az érdeklődő diákok.

Január 19-én a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának kötelékében tevékenykedő vendégeket köszönthettünk a Mobilisben. Krecht Rudolf kutatómérnök, Pusztai Zoltán kutatómérnök, a SZEnergy Team hallgatói csapat mentora, valamint Krecz Dávid gépészmérnök-hallgató, a SZEnergy Team csapatvezetője mérnöki életútját ismerhettük meg.


Útravalóként sok hasznos tippet kaptak a diákok az ifjú mérnököktől. Kiemelték az idegen nyelvek ismeretének fontosságát, a kapcsolatépítés, szorgalom, nyitottság jelentőségét, valamint az idő hasznos eltöltésének, a sportnak a fontosságát.

A beszélgetés után a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikumból érkező diákokkal a Mobilis oktatói robotautót programoztak, valamint a világrekorder SZEnergy Team laborjába is betekintést nyertek, közelebbről is megnézhették a csapat autóját, a SZEmission-t. A témanap az Intelligens Irányítórendszerek Laboratórium látogatásával zárult.

Ezúton is köszönjük vendégeinknek, hogy elfogadták meghívásunkat, bízunk benne, hogy a diákok erőt, ötletet meríthettek a történetekből.

A pályaorientációs programsorozat folytatódik robotika, a szoftver- és játékfejlesztés témákkal.

További cikk >>>


Hírek

2024/04/25

A jövő mérnöknői, eSZEment lányok vetélkedője

A Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Élményközpont közös szervezésben...
2024/03/04

A tavaszi szünetben és a márciusi hosszú hétvégéken a családoké és egyéni látogatóké a Mobilis

A tavaszi szünetben (március 28-tól) nyitva leszünk, szeretettel várjuk látogatóinkat programjainkra, egy üdítő tavaszi játékra, illetve...
2024/02/19

Kirándul az osztály

Gőzerővel készülünk a tavaszra, hogy minél több diáknak legyen felejthetetlen...

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés