• mobilis-gyor.hu
  • hétfő - péntek: 15:30-18:00, szombat: 9:00-18:00, vasárnap: szünnap

Az országban elsőként Győrben nyitotta meg kapuit az új Digitális Élményközpont, a MobilITy

2018.10.07., 9:00
Mobilis Interaktív Kiállítási Központ
Ünnepélyes keretek közt nyílt meg vasárnap az ország első Digitális Élményközpontja a Mobilisben.

Robot fogadta az érkezőket a MobilITy-Győr digitális élményközpont megnyitóján, akik aztán a digitális világ legújabb vívmányait ismerhették meg.

A MobilITy-Győr ingyenes foglalkozásokat és tárlatvezetéseket tart oktatási intézmények számára előzetes regisztráció alapján, ahol a látogatók játszhatnak a legújabb humanoid robotokkal és az okoseszközök segítségével közelebb kerülhetnek a programozás világához: többek között kis- és nagyméretű robotok, LEGO robotok, padlórobotok és más digitális eszközök várják a látogatókat, hogy megismerhessék és programozhassák őket. Bepillantást nyerhetnek a 3D tervezés és nyomtatás különböző területeibe és az animációkészítés folyamataiba, de átélhetik a virtuális valóság interaktív világát is. Az okosotthonban bemutatásra kerül, hogyan lehet automatizálni a mindennapi élet fontos mozzanatait, illetve a központ VR pavilonjaiban a számítógéppel generált mesterséges környezet, amely interaktív, vagyis reagál a felhasználó cselekedeteire. A digitális élményközpontokból egyébként három nyílik az országban, Győr mellett Budapesten és Debrecenben.

Az a cél, hogy hazánkban minden család és minden vállalkozás és helyi közösség a digitalizáció nyertese lehessen, mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár. A politikus hozzátette, az elindult kormányzati programok közül talán éppen ez az élményközpont-program a leglátványosabb.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: minél korábban, 3-4 éves korban el kell kezdeni a viszonyulás kialakítását a digitális környezethez, mert a gyermekekben nincs félelemérzet, és a győri kezdeményezés ebbe az irányba mutat. A kormány támogatja, hogy sok ilyen központ jöjjön létre, mert “ez határozza meg a jövőnket” – közölte.

A Mobilis mostanra már igencsak meghatározó lett a Győrben. Nemrég megnyílt a Diáklabor, amely a munkaerő-utánpótlás piac egyik lépcsője is lehet: a diákok élményszerűen is ismerkedhetnek a természettudományokkal. A MobilIty megnyitásával pedig a 21. század technológiáival barátkozhatnak. Hogy most itt lehetünk, ahhoz kellett a kormányzat is, amellyel a kezdetektől megtaláljuk a közös hangot. Kívánom, hogy ez a digitális játszótér keltse fel minél többünk érdeklődését, s segítse a győrieket a további fejlődésben! – hangzottak el a következők Borkai Zsolt győr polgármesterének köszöntőjében.


Programok, események

2018/12/27 - 2018/12/29

Szórakoztató tudományos ünnepnapok

A két ünnep között változatos programokkal várjuk látogatóinkat!

Hírek

2018/12/10

Közönségsiker és Mobilis Bits továbbjutás az FLL versenyen

Harmadik alkalommal rendeztük meg a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny regionális fordulóját, a Nemak-Mobilis...
2018/12/06

Mérnöki szakterületet bemutató pályaorientációs témanap

Pályaorientációs témanapot szervezett a Mobilis az Audi Hungaria Győr, a Nemak Győr Kft. és a Széchenyi István Egyetem közreműködésével...
2018/12/06

Huawei okosváros demo szoftver bemutató és átadó

A Huawei Technologies felajánlásával az országban először és egyedüliként a győri digitális élményközpontban, a MobilITy-ben...

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés