• mobilis-gyor.hu
  • hétfő - péntek: 15:30-18:00, szombat: 9:00-18:00, vasárnap: szünnap

Győri Gyerekegyetem 2018.

Időpont: 
2018. június 25 - 29.

Helyszín:
Széchenyi István Egyetem

Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a tavalyi év sikereit is felülmúlta az idei Győri Gyerekegyetem: június utolsó hetében ismét a gyerekeké volt a győri Széchenyi István Egyetem.

Az egyetem campusának épületeiben szervezett egyhetes intenzív, játékos elemeket is tartalmazó „nyári tábor”, melynek során a gyerekek betekintést kaptak az egyetem életébe. Különleges szemináriumokon és előadásokon is részt vehettek, igazi nagy előadótermekben hallgathatták az egyetem oktatóit, de kutathattak, kísérletezhettek, alkothattak és laborokat is látogattak.
Az egyetem szinte minden kara bemutatkozhattok a kis tudóspalánták előtt: volt szó az áramháborúról, megtudhattuk, hogy mitől lesz élhető egy város, hogy Hannibál hány elefántja pusztult el az Alpokban, hogy van-e intelligens élet a Földön kívül az univerzumban (hát persze, hogy az űrrakétán ide-oda utazgató ember). Az Építész Műteremházban kipróbálhattuk, hogy tudunk-e magunkból barlangot, templomot, jurtát építeni: jelentjük, igen és szuperül működött! Megtanultuk, hogy milyen speciális kötést kell alkalmaznunk kartörés esetén, hogyan kell kígyót elejteni egy speciális bottal, bütykölhettek elektromos autót is, de az egyetemi betonkenu-építő csapat laborjában beton is önthettünk.
Az egyetem iskolakertjéből és sok friss gyümölcsből, zöldségből pedig fantasztikusan szép és egészséges tálakat készíthettünk. Megtudtunk néhányat a boszorkányok és táltosok titkaiból, az egyetemi könyvtárban pedig Harry Potter világába csöppentünk bele. Kiderült, hogy mennyire bonyolult is az erdők növény- és élővilága és hogy mi a feladata egy erdésznek.
Az izgalmas foglalkozásokon kívül azonban a sport- és szabadidős programok sem hiányozhatnak a Gyerekegyetem életéből - könyvtár- és labortúra, sportos versenyek és vetélkedők tették felejthetetlenné ezt az egy hetet, amely pénteken a gyerekek diplomaosztójával zárult.

A RÉSZLETES PROGRAM - ÓRAREND ITT ELÉRHETŐ!

II. GYŐRI GYEREKEGYETEM képekben


A Győri Gyerekegyetemről a Széchenyi István Egyetem honlapján is tájékozódhatnak:

http://gyorigyerekegyetem.sze.hu/gyerekegyetem-2018--1

A 2017-es Győri Gyerekegyetem programjait, valamint a hét eseményeiről készült képek válogatását itt tekintheti meg!

Hírek

2018/11/12

Alsó tagozatos kortól tudatosan építi a diákok pályaorientációját a Mobilis

"Új kísérleti szakmai modul a lányok pályaorientálása céljából" címmel tartott foglalkozást október közepén a Mobilis Interaktív...
2018/10/09 - 2018/10/09

AUDI - Mobilis Roadshow

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és főszponzora, az AUDI HUNGARIA Zrt. együttműködésében 20 alkalomból álló pályaorientációs...
2018/10/08

Az országban elsőként Győrben nyitotta meg kapuit az új Digitális Élményközpont, a MobilITy

Ünnepélyes keretek közt nyílt meg vasárnap az ország első Digitális Élményközpontja a Mobilisben.

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés