Természettudományos bérlet

INTERAKTÍV FOGLALKOZÁSOK A KÉMIA, FIZIKA, BIOLÓGIA VILÁGÁBÓL, ÓVODÁSOKNAK ÉS KISISKOLÁSOKNAK A SAJÁT NYELVÜKÖN

Előre egyeztetett természettudományos témakörök mentén kidolgozott foglalkozás, interaktív kísérletekkel, látványlaboratóriumunk eszközeivel, audiovizuális anyagok felhasználásával. A foglalkozások tematikáját a tanulók/gyerekek életkorához, illetve az adott iskolai évfolyam tananyagának tematikájához igazítjuk, óvodásoknak max. 60 perc, alsó és felső tagozatos diákoknak max. 90 percben. Az adott iskolai évfolyamok tananyagát hatékonyan és hatásos eszközökkel dolgozzuk fel, teret adva a gyerekek természettudományos készségeinek. A bérletes programok a tanév során az alábbiak szerint kerülnek megszervezésre:

• Óvodai csoportoknak: félévente 1 – 1 foglalkozás
(novemberben és márciusban)
Ára: 1000,- Ft/fő

• Iskolai osztályoknak: évente 3 foglalkozás
(november, február, május)
Ára: 2000,- Ft/fő

I. Óvodai csoportok:

1.Tűzmanó és a Házisárkány
- Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva. Kísérletek a tűzzel, az égés feltételei, a tűz veszélyei, lehetőségei
- Mozgásos csoportjáték a kiállítótérben, tűz vonatkozású gyerekdalokkal

2. Vízcseppecske vándorúton
- Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva. Kísérletek a vízzel: a víz tulajdonságai, felhasználási lehetőségei
- Mozgásos csoportjáték a kiállítótérben.

II. Iskolai osztályok az alábbi foglalkozásokból választhatnak:
1- 4. évfolyam:

a. Szárnyaljunk a levegővel!
- Kísérletek a levegővel: a légnyomás, túlnyomás, a levegő ereje. Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva.
- Vidám csapatverseny a kiállítótérben.

b. Ne légy puhány, légy kemény!
- Halmazállapotok és halmazállapot változások, különleges anyagi viselkedések. Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva.
- Vidám csapatverseny a kiállítótérben.

c. Nem megrázó élmények
- Elektromos és mágneses alapjelenségek, különleges szikrák és fények. Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva.
- Vidám csapatverseny a kiállítótérben.

d. Merülj el a tudományban!
- A víz tulajdonságai, technikai és természeti felhasználása, előnyei, veszélyei. Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva.
- Vidám csapatverseny a kiállítótérben.

5 – 8. évfolyam:

a. „Húzd meg jobban, hogy menjen a munka!”
-Sportolók és sporteszközök teherbírása, teljesítménye. Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva.
-Vidám csapatverseny a kiállítótérben.

b. Varázslat és tudomány
- Optikai és egyéb érzéki csalódások, gerjesztések. Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva.
- Vidám csapatverseny a kiállítótérben.

c. Színes kémia
- Kémiai és anyagminőségi kísérletek az elefántfogkrémtől a nem newtoni folyadékokig. Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva.
- Tudományos kvíz a témába vágóan.

d. Nyomozz velünk!
- Komplex nyomozás optikai, kémiai, elektromágneses jelenségek segítségével. Interaktív kísérleti bemutató, audiovizuális tartalmakat is bevonva.
- Tudományos kvíz a témába vágóan.

További információ: Keszthelyi Bernadett
e-mail: keszthelyi.bernadett@mobilis-gyor.hu
tel: +36 20 250 8600


Programok, események

Hírek

2017/05/29

5. GYŐRI ÉDES NAPOK

A Mobilis kiemelt partnere és tematikus évének főtámogatója, a Nemak Győr Kft. jóvoltából rendezték meg a győri Dunakapu téren az 5....
2017/05/16

Mobilis az Ipar Napjain

Az Ipar Napjai és Mach-Tech szakkiállítás utolsó napján harmadik alkalommal rendezték meg a TechTogether-GTE-MachTech mérnökhallgatói csapatversenyt.
2017/04/24

Weiz - RoboCup

A Mobilis Kiállítási Központ és a Weizer Energie-Innovations-Zentrum szervezésében, a femcoop PLUS c. projekt keretében 2017. április 21-én...
Bezár
Keresendő kifejezés