• mobilis-gyor.hu
 • hétfő - péntek: 15:30-18:00, szombat: 9:00-18:00, vasárnap: szünnap

Kísérletbazár 2019.

2019.04.12., 9:00-14:30
Mobilis Interaktív Kiállítási Központ
A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ 2019. április 12-én hatodik alkalommal rendezi meg a régió legnagyobb tudománynépszerűsítő közönségrendezvényét, a Kísérletbazárt.

A központ programján egyedülálló bemutatkozási lehetőséget nyújt kreatív, innovatív, kísérletező diákcsapatok tevékenységeik és iskoláik ígéretes pedagógiai projektjei számára.

Időpont: 2019. április 12. péntek, 9:00-14:30

Helyszín: Mobilis Interaktív Kiállítási Központ épületében

A rendezvény részletes felhívása és minden további fontos információ letölthető itt!

Jelentkezés ITT!

Idén újdonság, hogy a jelentkező csapatok nyolc kategória valamelyikébe adhatják be pályázatukat:

 1. Robotika: olyan működő eszközök bemutatása, amelyek valamilyen előre megírt program alapján, a környezetük bizonyos ingereire reagálva döntéseket hoznak, és ezáltal egyszerű feladatokat oldanak meg.
 2. Saját építésű eszköz: a csapat tagjai közösen építettek egy eszközt, amely túl mutat az iskolai oktatás keretein. Ez az eszköz nem feltétlenül kísérleti eszköz, vagy robot. Bármi lehet, inkább műszaki, mint természettudományos szempontból vizsgáljuk.
 3. Digitális mérőkísérletek: egyre több könnyen elérhető és könnyen használható eszköz áll rendelkezésre, hogy az iskolában a diákok számítógéphez kapcsolt szenzorok segítségével mérhessenek meg természeti jelenségeket. A mérőeszköz sok minden lehet: okostelefon, Arduino, RaspberryPi, BananaPi, számítógép hangkártyája.
 4. Tudománytörténeti jelentőségű kísérletek reprodukálása: A tudomány történetében számos olyan kísérlet van, mely óriási jelentőségű, a maga idejében akár technikai vagy tudományos bravúrnak számított, de mára a technika fejlődésével akár könnyedén megismételhető olcsó eszközökkel, akár diák által is. (Pl.: Hertz-kísérlet)
 5. Egyéb fizika témájú kísérletek: bármilyen a fenti kategóriák egyikébe sem besorolható fizika tantárgyhoz kötődő kísérlettel.
 6. Egyéb kémia témájú kísérletek: bármilyen a fenti kategóriák egyikébe sem besorolható kémia tantárgyhoz kötődő kísérlettel.
 7. Egyéb biológia témájú kísérletek: bármilyen a fenti kategóriák egyikébe sem besorolható biológia tantárgyhoz kötődő kísérlettel
 8. Egyéb komplex természettudományos kísérletek: olyan kísérleteket várunk, amelyek átfedést képeznek több természettudományos tantárgy között, amelyek megértéséhez, tervezéséhez, legalább két természettudományos tudományterület eredményeit fel kell használni, amelyek erősítik az „egy oszthatatlan természet van” világképet.

Díjazás:

Az idei évben a Mobilis szeretné támogatni a leginnovatívabb csapatokat a teljesítményük, illetve szakmai felkészültségük alapján. A nap folyamán a zsűritagok meghatározott szempontok szerint fogják értékelni a csapatokat. Az első helyezett csapat 50.000,- Ft, a második helyezett 30.000,- Ft, illetve a harmadik helyezett pedig 20.000,- Ft díjazásban részesül. A nyertes csapatok kísérőtanárainak értékes utalványokat ajánlunk fel.

Bármilyen további kérdés esetén kollégáink szívesen segítenek és állnak rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken a rendezvénnyel kapcsolatban:

 • szakmai kérdésekben Molnár Milán vezető demonstrátor (molnar.milan@mobilis-gyor.hu, +3620-355-92-48)
 • szakmai kérdésekben, rendezvényszervezéssel, lebonyolítással kapcsolatos kérdésekben Horváth Márk vezető demonstrátor (horvath.mark@mobilis-gyor.hu, +3630-197-91-85)

A Kísérletbazárral egy időben a Széchenyi István Egyetem Edzőcsarnokában kerül megrendezésre a Techtogether Junior Győr, pályaorientációs verseny középiskolások részére.
A részletes versenyfelhívás letölthető ITT!

A 2018-AS KÍSÉRLETBAZÁR KÉPEKBEN


Programok, események

2019/06/17 - 2019/08/30

Mobilis Élmény7 nyári táborok

A Mobilis táboraiban az interaktív játékok, az élménydús foglalkozások és bemutatók segítségével észrevétlenül juthatsz közelebb a ...
2019/06/24 - 2019/06/28

Győri Gyerekegyetem 2019.

2019 nyarán harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Győri Gyerekegyetem a Széchenyi István Egyetem és Mobilis Interaktív Kiállítási...
2019/04/12

Kísérletbazár 2019.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ 2019. április 12-én hatodik alkalommal rendezi meg a régió legnagyobb tudománynépszerűsítő...

Hírek

2019/02/11

FIRST LEGO League - Miskolc

A hétvégén a Miskolci Egyetem adott otthont a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó versenysorozat magyar-lengyel elődöntőjének.
2019/01/22

Pályaorientációs témanap a Péterfy-s diákoknak

Újabb iskola diákjai kaphattak ízelítőt a mérnöki pályák érdekességeiről, lehetőségeiről.
2018/12/10

Közönségsiker és Mobilis Bits továbbjutás az FLL versenyen

Harmadik alkalommal rendeztük meg a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó verseny regionális fordulóját, a Nemak-Mobilis...

Facebook

Bezár
Keresendő kifejezés